Fizički sukobi na travnjaku i palež na tribinama zasjenili blijedu nogometnu predstavu na Poljudu

Subota, 17. prosinca 2016. 21:42 Napisao/la  SC

Šimić se vratio na travnjak po završetku utakmice želeći se obračunati sa sucem Zebecom, zaletio se prema njemu sa namjerom da ga udari, ali njegovi suigrači su pravodobno reagirali i izveli ga

Najzanimljiviji trenuci poljudskog derbija zbili su se u sudačkoj nadoknadi. Nakon Soudianijevog gola u 94. minuti, igrači su se sukobili, a sudac Zebec isključio je Šimića zbog udaranja Ćorića.

Hajdukovci su tražili prekršaj nad Ohandzom kod Soudanijevog pogotka, a nakon isključenja Šimića kap je prelila čašu.

Šimić se vratio na travnjak po završetku utakmice želeći se obračunati sa sucem Zebecom, zaletio se prema njemu sa namjerom da ga udari, ali njegovi suigrači su pravodobno reagirali i izveli ga.

Nakon što je Zebec krenuo put svlačionice, tamo su ga sačekali čelnici Hajduka. Najgrlatiji i najnervozniji je bio sportski direktor Mario Branco koji se unio u lice Zebecu.

Hajduku opet prijeti teška kazna HNS-a zbog loše organizacije, prekida susreta pirotehnikom, diskriminacijskih i nasilnih povika (Ubij Srbina, Srbe na vrbe, Za dom spremni), paljenja sjedalica u sektoru BBB-a te incidentnog ponašanja svojih igrača i članova stožera.

Na konferenciji za novinare nakon susreta trener Hajduka Juan Carillo, za razliku od čelništva, nije čini se bio previše razočaran porazom.

- Pripremali smo momčad za pobjedu, no u tome nismo uspjeli. Dinamo nije bio bolji od nas, jedna pogreška odlučila je utakmicu. Kako smo mi u prošlom kolu u sudačkoj nadoknadi slavili u Vinkovcima protiv Cibalije, tako smo ovoga puta u sudačkoj nadoknadi primili gol, koji nas je koštao poraza. Zadovoljan sam kako su igrači odigrali, jer ipak smo kratko vrijeme zajedno, kazao je Carrillo.

Iznenađenje je bilo uvođenje Maganta kojem krajem godine ističe ugovor, najvjerojatnije više neće biti igrač Hajduka.

- Na klupi nisam imao igrače koji su mogli zamijeniti umornog Kožulja i T.Bašića. Mislim da Maganto posjeduje kvalitetu, dobro kontrolira igru i loptu. Trebao sam odlučiti hoćemo li ići na pobjedu ili zatvoriti utakmicu. Odlučio sam se za prvu opciju, želio sam da osvojimo sva tri boda. Nismo u tome uspjeli, zaključio je Carrillo.

Trener Dinama Ivajlo Petev nije krio zadovoljstvo pobjedom njegove momčadi.

- Bio je to pravi derbi. Dinamo je imao veći posjed lopte i više prilika za postizanje pogotka. Hajduk je imao svoj period između 55. i 70. minute. Zadovoljan sam što smo osvojili tri boda jer nije lako pobijediti na Poljudu. Ova tri boda su nam veliki vjetar u leđa u borbi sa Rijekom za titulu prvaka na proljeće. Ćorić nije igrao od prve minute, jer je dva sata prije početka susreta imao temperaturu od 39,4 stupnjeva, rekao je Petev.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.