Bruno Akrapović, trener Splita: Prvenstvo je neregularno, nije trebalo zvati igrače Osijeka

Četvrtak, 25. svibnja 2017. 14:30 Napisao/la  I. J.

Razgovarao sam s predsjednikom, rekao je da će dati sve od sebe da se odluka o nedobivanju licence promijeni, kaže Akrapović


RNK Split u subotu (20) igra u Parku mladeži protiv Osijeka, trener Bruno Akrapović nije sretan zbog toga što će Osijek igrati bez reprezentativaca:
 
- Natjecanje je neregularno što se toga tiče, koliko god je važno finale Kupa, toliko je važna i borba za ostanak u ligi. Stoga, ako nisu pozvani igrači Dinama i Rijeke, nije trebalo zvati ni Osječane ni Zagrepčane. Tako je prvenstvo neregularno. Želimo sva tri boda, igrači će se bacati glavom na kopačku. Ovo je posljednja prilika da budemo ispred Cibalije. Osijeku nedostaje dosta igrače, ali ovi što igraju će se željeti nametnuti. Morat ćemo se za vrijeme utakmice vidjeti kako će oni izgledati, kaže Akrapović.

Split je svejedno kako će završiti utakmica protiv Osijeka ako HNS ustraje na odluci da klubu ne odobri prvoligašku i drugoligašku licenciju:

- Cijelo vrijeme je neka neizvjesnost, ne možemo mi napraviti oklop oko sebe da to ne utječe na nas. To je nemoguće. Igrači sami diskutiraju što će biti u budućnosti, tko će gdje ići... Želim da momci uživaju u najljepšoj igri, a za sve ostalo nemamo moć. Odradili smo fenomenalne treninge, momci su se borili za mjesto u momčadi. Svi su se borili cijelo prvenstvo,  govori Akrapović i naglašava da mu nije žao što je došao u Split.

-  Meni je čast biti jedan od deset trenera Prve HNL. Znate koliko ima trenera!? Ja sam prihvatio poziv, nikad nisam rekao da će biti lako. Niz neplaniranih situacija nas je dovelo da momčad nije mogla biti onakva kakvu sam želio. Razgovarao sam s predsjednikom, rekao je da će dati sve od sebe da se odluka o nedobivanju licence promijeni. Ne vidim razloga zašto mi nismo dobili ako su druge momčadi dobili licence, pogotovo što nismo dobili ni za 2. HNL, a znamo kakva je situaciju u tom rangu natjecanja, zaključuje Akrapović.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.