Božidar Šikić novčano kažnjen nakon što je rekao da suci nemaju pojma

Utorak, 12. ožujka 2024. 14:23 Napisao/la  SC
Božidar Šikić
Božidar Šikić

HNS je objavio sljedeću obavijest:

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o kazni za direktora Lokomotive, Božidara Šikića, zbog neprimjerenih izjava u intervjuu za Sportske novosti 29. veljače ove godine, u kojem je na protupropisni način komentirao suce i suđenje u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi.

Šikić je kažnjen s 1.500 eura zbog povrede odredbe Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika (točke V.1.6., V.1.7. i V.5.5. ), čime je počinio prekršaj iz članka 83. Disciplinskog pravilnika HNS-a.

Točkom V.1.6. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika i klubova utvrđeno je da se nogometni djelatnici trebaju u javnim nastupima suzdržavati od negativnih stavova, vrijeđanja ili klevetanja drugih pripadnika nogometne organizacije te davati izjave za sredstva javnog priopćavanja samo sukladno duhu i općem pravilu navedenog Kodeksa.

Točkom V.1.7. Kodeksa utvrđeno je da nogometni djelatnici trebaju davati sve primjedbe na suđenje samo na način predviđen propisima HNS-a, a točkom V.5.5. Kodeksa utvrđeno je da dužnosnici i djelatnici nogometnih saveza i klubova trebaju djelovati i u javnim istupima ponašati se afirmativno prema nogometu općenito, sportskim protivnicima i nogometnim sucima, stoji u objavi.

- Suci se ponašaju kao da sve počinje i završava s njima. A kad izađu na međunarodne utakmice, samo nas sramote jer nemaju pojma o nogometu. Dajte suditi ljudima koji poznaju nogomet, koji su nogometaši, a ne ovima koji to nisu, oni nemaju osjećaja za suđenje, kazao je Šikić za SN.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.