Borimir Perković: Ne daj Bože da Rijeka ispadne, ali Inter mi je na prvom mjestu

Subota, 28. travnja 2012. 13:47 Napisao  I. V.

Svatko tko je ikada igrao za Rijeku kaže "moja Rijeka". U Rijeci sam igrao tri sezone, na Kantridi sam proveo možda najljepše godine u karijeri, kaže trener Intera Borimir Perković

Borimir Perković proslavio je važnu pobjedu protiv Hajduka, odmah nakon povratka na klupu Intera, Perković je osvojio bodove koji prvoligaški život znače. Sudbina je htjela da je pobjeda Intera još više pojačala pritisak na Rijeku u dresu koje je Perković svojedobno  zapaženo igrao.

- Nadam se da će 12. momčad u ligi, bez obzira koja to bude, ostati iduće sezone u ligi. Koliko čujem Dugopolje nema prvoligaških ambicija. A ako se dogodi da Dugopolje ipak odluči ući u Prvu ligu, nadam se da  12. momčad neće biti ni Inter, ni Rijeka, priželjkuje Perković.

Sudbina baš nije naklonjena Rijeci i Perkoviću. Sada kao trener Intera bori se s Rijekom za ostanak, svojedobno je kao igrač Osijeka igrao u odlučujućoj utakmici za prvaka 1999.,... Bolje je ne izazivati sudbinu ako je na drugoj strani Perković:

- Svatko tko je ikada igrao za Rijeku kaže "moja Rijeka". U Rijeci sam igrao tri sezone, na Kantridi sam proveo možda najljepše godine u karijeri. Ne daj Bože da Rijeka ispadne, ali jasno da mi je kao treneru Inter na prvom mjestu, kaže Perković.

Zadnju utakmicu ove sezone Inter igra u idućem kolu protiv Splita, momčadi iz vrha hrvatskog nogometa:

- Utakmica protiv Hajduka nas je dignula, u Splitu bi moglo biti svašta. Budemo li otprilike na istoj razini kao protiv Hajduka, možda u Splitu možemo i pobijediti. Koliko god nas je poraz od Zagreba u prošlom kolu psihički dotukao, tako nas je pobjeda protiv Hajduka dignula, smatra Perković.

Inače, Perković se vratio u hrvatski nogomet nakon sezone i pol provedene na Bliskom istoku. Vratio se tamo gdje je bio kada je otišao, što se promijenilo:

- Nije baš dobro, ali općenito mislim da se u našem nogometu traži previše crnila. Nije to baš tako loše kao što se pokušava stvoriti dojam. Dinamo je priča za sebe, stalno igra u Europi, Zagreb, Istra, Split i Slaven Belupo su stabilni klubovia, ovo što se dogodilo s Rijekom je također lijepa priča. Hajduk je uvijek Hajduk, bez obzira na probleme, pa i moj Inter ima svoj nivo bez obzira igrao u prvoj ili drugoj ligi... Mislim da se kod nas previše priča i malo radi.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.