BORBA ZA OSTANAK Igor Pamić: Činjenica je da danas igramo protiv jedne od najboljih momčadi u ligi

Nedjelja, 10. svibnja 2015. 10:43 Napisao/la  SC

Pula (17): Istra 1961 - Zadar.  Svjesni su igrači da danas igraju utakmicu sezone, pobjedom bismo vjerojatno riješili pitanje ostanka, kaže Pamić


Današnjim utakmicom između Istre 1961 i Zadra u Puli počinje rasplet na dnu ljestvice. Nakon što se odigraju preostale utakmic jedan klub iz trokuta Istra - Osijek - Zadar ispada iz lige, jedan igra kvalifikacije, jedan ostaje prvoligaš...

Kad bi danas sezona bila okončana, Puljani bi zadržali prvoligaški status, Osječani bi to isto pokušali napraviti kroz dodatne kvalifikacije, ako do njih uopće i dođe jer je upitno zadovoljavaju li drugoligaške momčadi uvjete koje je pred njih postavio HNS, dok bi Zadrani skliznuli u niži rang.

Ako bi sva tri kluba na kraju imala isti broj bodova, gledali bi se međusobni ogledi. Konačni poredak umnogome će odlučivati izrave utakmice, današnja između Istre i Zadra, te utakmica između Osijeka i Istre u idućem kolu. Evo rasporeda:

33. kolo:
ISTRA 1961 – ZADAR
HAJDUK – OSIJEK 3:2

34.kolo:
OSIJEK – ISTRA 1961
ZADAR – RIJEKA

35. kolo
SL. BELUPO – ZADAR
RIJEKA – OSIJEK
ISTRA 1961 – DINAMO

36. kolo
ZAGREB – ISTRA 1961
OSIJEK – SL.BELUPO
ZADAR – LOKOMOTIVA

Što se tiče današnje utakmice u Puli, trener Igor Pamić ne može računati na ozlijeđenog Dejana Radonjića.

- Ne možemo pobjeći od činjenice da igramo protiv jedna od najboljih momčadi u ligi što se tiče rezultata u proljetnom dijelu sezone. Međutim, ja vjerujem u svoju momčad, uvijek smo bili najbolji kada je bilo najpotrebnije. Tvrdim da imamo igru za Zadar, postavit ćemo momčad tako da u završnicu ulazimo sa šo je moguće više igrača. Igrači su protekli tjedan uživali u pobjedi protiv Lokomotive, što je bio jako bitno jer su stalno pod stresom. Svjesni su igrači da danas igraju utakmicu sezone, pobjedom bismo vjerojatno riješili pitanje ostanka, a poraz bi nas doveo u vrlo kompliciranu situaciju, kaže Pamić.

Igor Štimac svajestan je situaciju u kojoj se nalazi Zadar:

- Na svakom treningu i na svakoj utakmici moji igrači daju maksimum svojih mogućnosti. Tako će biti sve do kraja ove sezone pa ćemo na kraju vidjeti što će nam to donijeti. Nisam prorok i ne mogu predvidjeti što će se do kraja događati i kako će se sve rasplesti. Ali znam da se nećemo predavati dokle god postoji šansa da Zadar ostane u prvoligaškom društvu. U ovome trenutku u potpunosti smo u igri i imamo realne šanse za tako nešto, kaže trener Zadra.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.