GREŠKE SUDACA

Ante Kulušić najavio uvođenje VAR-a

Ponedjeljak, 19. veljače 2018. 23:38 Napisao/la  SC

Pejin nije odradio dobar posao

Tehnologija VAR uskoro u Hrvatskoj
Tehnologija VAR uskoro u Hrvatskoj

Prvi čovjek sudačke organizacije Ante Kulušić detaljno je proanalizirao sporne trenutke derbija između Dinama i Hajduka za jedan hrvatski portal.

Bilo ih je, nažalost, dosta, navijači su dali svoj sud, a Kulušić je najprije naglasio.

- I bez analize vam mogu reći da Tihomir Pejin i njegovi pomoćnici nisu odradili dobar posao. Sveukupno gledano, suđenje nije bilo na zadovoljavajućoj razini. Bilo je nekoliko spornih detalja, konkretno pet, a u dva slučaja su napravljene kardinalne pogreške, rekao je Kulušić.

Kulušić je iznio svoje viđenje Pejinovih odluka.

- Nesporno je da je Letica rukom dirao loptu izvan svog kaznenog prostora, što je sudac morao sankcionirati izravnim crvenim kartonom. Ovdje treba napomenuti da je Pejinu morao asistirati prvi pomoćni sudac Tomislav Petrović, koji je bio u boljoj poziciji da procjeni je li Letica dirao loptu van ili unutar kaznenog prostora, rekao je Kulušić.

I prvi čovjek sudačke organizacije smatra da nije bilo kaznenog udarca.

- To što je Soudani nadskočio Borju Lopeza nije samo po sebi važno, važno je da ga je on laktom onemogućio u skoku, što je za posljedicu imalo nekontrolirano igranje rukom igrača Hajduka. Ispravna odluka bila bi kontra-prekršaj Soudanija i slobodan udarac za Hajduk. Dakle, niti je bio kazneni udarac, a slijedom toga ni žuti karton za Lopeza. I u ovom slučaju Pejin je morao imati pomoć, dojam je da je dodatni sudac pored gola Mario Zebec bio u boljoj poziciji od Pejina da procjeni što se dogodilo, dodao je Kulušić.

Vrlo skoro bi u Hrvatsku trebao stići VAR.

- Već ovoga proljeća uvest ćemo prilagođeni VAR na terene u HNL-u. Izabrat ćemo nekoliko utakmica i vidjeti što će nam to donijeti. Sve utakmice Prve HNL ionako imaju izravni TV prijenos, odnosno reportažna kola odmah uz teren. U njih ćemo smjestiti jednog suca koji će biti u vezi sa sucima na terenu i reagirati što je brže moguće u spornim situacijama koje će jasno vidjeti putem TV snimke. Dakle, tu pričamo isključivo o trošku jednog dodatnog suca, što je doista zanemariv iznos. Naravno, za to trebamo blagoslov TV-kuće koja radi prijenos, ali to će i njoj biti u interesu, najavio je Kulušić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.