ANTE ERCEG

Sudac mi je rekao da će mi dati crveni

Četvrtak, 01. lipnja 2023. 19:49 Napisao/la  SC

I u zapisniku su navedene kojekakve laži

 

Ante Erceg ovako regirao
Ante Erceg ovako regirao

Ante Erceg u razgovoru za Index izgovorio je teške optužbe na suca utakmice 24. kola između Istre 1961 i Rijeke odigrane u Puli.

Erceg je zbog neviđenog incidenta u HNL-u kažnjen s čak devet utakmica suspenzije:

- Ispričao sam se zbog toga, ali sam poslije obrisao ispriku. Morao sam se ispričati zbog kluba. Inače, nemam se kome ispričavati. Sudac mi je na poluvremenu rekao da će mi dati crveni, čak me je i počeo psovati. Sakrio je onaj mikrofon povezan s VAR sobom. Provocirao me kroz cijelu utakmicu. Poznajem ga otprije, još dok je sudio u drugoj i trećoj ligi, a ja igrao za RNK Split. Znao sam već što mi se sprema. Jedva je dočekao da mi da drugi žuti, koji nije bio zaslužen, i da me isprovocira. Moja reakcija je bila takva kakva je i sam sebi sam najviše naštetio. To je prošlost, vratio sam se nakon suspenzije i izvukao iz svega neku pouku. Krajnje ružno je bilo to što su mi dali devet utakmica suspenzije. Namjerno je HNS glumio strogoću na meni. Vidjeli ste da je kroz ovu sezonu bilo svakakvih incidenata pa nitko nije prošao ovako kao sam ja prošao. Oni misle da će me izbaciti iz takta, ali ne mogu. Mogu me kažnjavati koliko god hoće. Nedavno sam dobio kaznu jer sam komentirao suđenje. Samo sam rekao kakvo je bilo suđenje. Oni su jedva dočekali da me kazne. Neka me kažnjavaju što više mogu, a ja ću se uvijek vraćati jači. U tunelu prije nego smo izašli na teren mi je sudac svašta izgovorio. I u zapisniku nakon utakmice navedene su kojekakve laži. Naveli su da sam ja njega psovao nakon utakmice, što nije bila istina jer su kamere zabilježile da nisam uopće izlazio iz svlačionice ni bio u kontaktu sa sucem. To je tako - bila je njegova riječ protiv moje. Žalbu sam napisao i komisija mi nije uvažila. U njoj su bile evidentirane činjenice da nisam nakon utakmice bio u kontaktu sa sucem i da ga nisam psovao. Samo zbog toga su mi dali četiri utakmice kazne. Znači lažu, manipuliraju i rade kako njima odgovara. Ponavljam, najviše sam ja oštećen u svemu tome, ali neka im bude, kazao je Erceg.

Utakmicu u kojoj je Rijeka pobijedila (2:0) sudio je Jakov Titlić iz Hrvaca, evo što je zapisao delegat utakmice u svom izvještaju:

Erceg Ante (31797) zbog dva žuta kartona (prvi u 43. min (opetovanje kršenje PNI) i drugi u 90. min (preoštar start. Nakon što mu je dodijeljen drugi žuti tj. crveni igrač istrgnuo sucu iz ruke papirić i poderao i bacio na teren i vrijeđao riječima: jebem vam majku sto puta lopovsku. Nakon toga skida dres i baca ga o pod i nastavlja vrijeđanje suca prilikom izlaska s terena. Nakon utakmice prišao sucu i vrijeđao riječima: jebem vam majku lopovsku, te raznim drugim pogrdnim riječima, stoji u izvještaju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.