Ante Čačić: Bojkot? Neka ti navijači bojkotiraju i žive u svom svijetu!

Ponedjeljak, 05. listopada 2015. 15:11 Napisao/la  SC

Važno je da imamo dobro ozračje i da budemo spremni odgovoriti na zahtjeve nastavka kvalifikacija, kaže Čačić


Ante Čačić održao je prvu konferenciju za novinare prije jednog okupljanja reprezentacije, izbornik je izašao pred novinare u danu tijekom kojega se igrači trebaju pojaviti u Zagrebu i početi pripreme za kvalifikacijske utakmice protiv Bugarske i Malte. Samo dvije pobjede nude mogućnost izravnog plasmana na EP 2016:

- Ako ne bude tako, važno je da imamo dobro ozračje i da budemo spremni odgovoriti na zahtjeve nastavka kvalifikacija, kao što smo već više puta i učinili. Očekivanja su jasna, svjesni smo da u ovih pet dana do Bugarske moramo učiniti sve kako bi momčad bila na potrebnoj razini. Svaka reprezentacija može biti opasna ako joj to dozvolimo, pa tako i Bugarska. Držim da je Hrvatska kvalitetnija, da je naš motiv daleko veći, i uz sav respekt prema gostima, u toj će se utakmici najviše pitati nas. Prošli tjedan sam u tri dana obišao reprezentativce, kod kapetana i dokapetana sam uočio da momčad nema problema unutar sebe, da je momčad zdrava, da su odnosi dobri, sportski, prijateljski. Vidio sam odgovornost u razmišljanjima i shvaćanjima. Uvjeren sam da će učiniti sve te da ćemo se izolirati od negativnosti, pronaći unutarnju snagu, na zadovoljstvo velikog broja hrvatskih navijača, da reprezentacija bude ponos našeg naroda, kaže Čačić.

Kvaliteta hrvatske reprezentacije nije upitna, posebice u utakmicama protiv Bigarske i Malte:

- Kada pogledamo u kakvim klubovima naši igrači igraju, oni nemaju pravo zadovoljiti se time. Igranje za reprezentaciju veće je od svega, a ova je generacija sada u najboljim godinama. Ispred njih su europsko i svjetsko prvenstvo te im cilj mora biti izaći iz sjene Vatrenih iz '98. To je sportski, normalno je težiti dostizanju svojih prethodnika. Neće biti lako, ali zašto skrivati takvu ambiciju, smatra Čačić.

Problem negativne atmosfera oko hrvatskog nogometa Čačić vidi ovako:

- Grupa izgrednika je napravila što je napravila, imali smo prazan stadion na Poljudu. Nakon toga svastika, opet kazna, sve to ne može ne utjecati na igrače koji igraju u sasvim drukčijoj atmosferi. Ne znam tko bi na to ostao imun, to je dobrim dijelom pokvarilo atmosferu oko reprezentacije. Još uvijek držimo sve u svojim rukama. Bojkot? Neka ti navijači bojkotiraju i žive u svom svijetu, naglašava Čačić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.