DOGOVORENA PRODAJA

Amerikanci u lipnju kupuju Istru 1961

Ponedjeljak, 06. travnja 2015. 19:16 Napisao/la  SC

Igrači Istre dobili dvije plaće zahvaljujući američkoj financijskoj pomoći


Neven Šprajcer, kontroverzni direktor Istre 1961, potvrdio je da će klub uskoro dobiti novog vlasnika:

- Američki investitori i gospodin Shcheglov dogovorili su sve uvjete oko moguće kupnje dionica iz portfelja gospodina Shcheglova, a koja bi se trebala realizirati najkasnije do polovice lipnja ove godine. Vidjevši da se klub ne nalazi u zavidnoj financijskoj situaciji, odlučili su i financijski pomoći klubu kao znak dobre volje u realizaciji cijelog projekta, odnosno preuzimanju većinskog dijela klupskih dionica, rekao je Šprajcer za regionalexpress.hr.

Igrači Istre dobili su dvije plaće prije utakmice protv Zagreba zahvaljujući američkoj financijskoj injekciji. Bitno je naglasiti da investicijski fond, koji predstavlja američko odvjetnik Michael Glover, neće odustati od kupovine čak i ako Istra ispadne iz lige. U međuvremenu Istra će zahvaljujući amerićkom investitoru uredno ishodovati licenciju za prvu ligu:

- Bitno je da osiguramo ostanak u ligi taman to bilo i u zadnjem kolu ili kroz kvalifikacije. Realno i iskreno smatram da ćemo to osigurati ipak malo ranije. Neupitno je da će klub ispuniti sve uvjete za dobivanje licence. Pogotovo iz razloga što su Shcheglov i Glover uvidjeli da klubu treba financijska pomoć. Ne smijemo zaboraviti niti grad koji prati klub koliko god to može. Moram istaknuti da je bez redovitih 14 - 15 milijuna kuna igranje u Prvoj HNL mučno, kaže Šprajcer koji čeka pravomoćnu presudu za podmićivanje u slučaju "pošteno suđenje".

- Lagao kada bi rekao da mi to nije uteg, ali moram se s tim nositi. Važnije mi je što o meni razmišljaju ljudi koji me poznaju nego oni koji znaju o meni iz medija, zaključuje Šprajcer.


Iza investicijskog fonda koji kupuje Istru 1961 stoji novac Ndamukonga Suha, koji je nedavno postao najbolje plaćeni obrambeni igrač u povijesti NFL-e. Nakon pet godina provedenih u Detroitu, 28-godišnji Suh je potpisao za Miami Dolphinse, koji će igraču kamerunskog podrijetla za šest sezona platiti čak 114 milijuna dolara ili 19 milijuna po sezoni. Više od Suha u 2015. zarađivat će samo petorica quarterbackova.

Suh i odvjetnik Michael Glover boravili su u Splitu tijekom neuspješnog pokušaja kupovine Hajduka.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.