ABERDEEN - RIJEKA Derek McInnes: Tko god misli da će uzvrat biti čista formalnost, jako se vara!

Srijeda, 22. srpnja 2015. 10:37 Napisao/la  P. M.

Stavili smo nas u dobru poziciju, ali pred nama je još puno posla u drugoj utakmici. Ne smijemo ovaj rezultat uzeti zdravo za gotovo, treba nam još jedna takva utakmica, rekao je Peter Pawlett.

Iz škotskog tabora s veseljem, ali i oprezom gledaju na uzvratni susret drugog pretkola Europske lige protiv Rijeke. Znaju iz Aberdeena da su na Kantridi napravili dobar, lavovski posao ali i da još ništa nije gotovo. Tako i pristupaju utakmici, znajući da se gotovo u hipi sve može promjeniti. Europske momčadi, kako vele, neće oprostiti niti jednu njihovu pogrešku, sve se vrlo lako može ispustiti. Prije utakmice su za klupski časopis razmišljanja podijelili trener Derek McInnes i igrači među kojima su i strijelci s Kantride.

- Rijeka je dobra momčad, ali takvi smo i mi bili na Kantridi. Svaki je igrač dao pomalo od sebe kako bi pomogao momčadi, bila je to odlična timska predstava. Čak i igrači koji su ušli s klupe odigrali su dobru utakmicu. Radili smo vrlo naporno za ovakav rezultat kojeg nam sada valja i obraniti. U Rijeci smo iskoristili svoje prilike, a to je ono što svaka momčad koja želi proći dalje mora napraviti, rekao je Andrew Considine.

Sličnog je razmišljanja i Peter Pawlett, igrač koji je također zatresao mrežu Ivana Vargića. Istaknuo je da je Rijeka rijetko kada poražena ostajala kod kuće i zato mu je pobjeda njegovog Aberdeena fascinantna.

- Mislim da su Riječani izgubili svega jednu domaću utakmicu u zadnjih pedesetak dvoboja što je zapravo nevjerovatan rezultat. To samo pokazuje koliko smo dobar rezultat postigli ondje. Lijep je bio i način na koji su nas ispratili njihovi navijači, a još ljepši taj što smo mi našom igrom opravdali daleko putovanje naših navijača koji su nas stigli bodriti. Trener nam je prije utakmice rekao da nakon nje izađemo s terena znajući da smo dali sve od sebe i da smo odigrali dobru utakmicu. Upravo smo to napravili! Stavili smo nas u dobru poziciju, ali pred nama je još puno posla u drugoj utakmici. Ne smijemo ovaj rezultat uzeti zdravo za gotovo, treba nam još jedna takva utakmica, rekao je Pawlett.

Trener škotske momčadi Derek McInnes najoprezniji je od svih govornika. Taktički je na Kantridi nadmudrio Matjaža Keka, njegova je momčad iskoristila sve slabosti Rijekina zadnjeg reda.

- Svi zajedno napravili su sjajan posao u prvoj utakmici, u to uključujem i naše skaute koji su nas odlično za nju pripremili, i to u vrlo kratkom vremenskom periodu. Moramo u uzvratu pokazati isti stupanj realizacije jer je naš protivnik ustvari momčad koja je itekako sposobna preokrenuti stvari. To govori da je ispred nas još jako puno posla kako bismo mogli reći da smo prošli dalje. Čak i da imamo prednost od 3:0 na poluvremenu opet bih od svoje momčadi tražio punu koncentraciju. Sada smo tek na poluvremenu svega skupa, Rijeka ima dobru momčad i dobrog trenera, jako je organizirana. Tko god misli da će uzvrat biti čista formalnost, jako se vara, rekao je McInnes.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.