Prva HNL: Marko Livaja u 89. minuti iz kaznenog udarca donio pobjedu

Subota, 08. svibnja 2021. 18:52 Napisao/la  SC

Tragičar utakmcie bio je domaći vratar Dinko Horkaš, do 83. minute je obranio nekoliko odličnih prigoda Hajduka, a onda potpuno neobjašnjivo skrivio najstrožu kaznu

Marko Livaja
Marko Livaja

Nogometaši Hajduka pobijedili su na gostovanju Varaždin 0:1 i na taj način i dalje ostali u utrci za mjestom što iduće sezone vodi u Europu.

Hajduk je pobjedu ostvario pogotkom Marka Livaje u 89. minuti iz najstrože kazne koju je skrivio do tog trenutka najbolji domaći nogometaš, vratar Dinko Horkaš.

Horkaš, koji je tijekom utakmice obranio nekoliko iznimnih gostujućih prigoda, potpuno je neobjašnjivo u 84. minuti na rubu kaznenog prostora srušio Stipu Biuka, koji je glavom pokušao ispucati jednu dugačku loptu.

Sudac Lovrić na bijelu točku pokazao je nakon što je pregledao VAR snimku, a Marko Livaja bio je siguran realizator najstrože kazne.

Ovom pobjedom Hajuduk je došao na bod zaostatka Rijeci, koja u nedjelju igra protiv Dinama.

VARAŽDIN: Horkaš, Stolnik, Novoselec, Senić, Vuk (80 Urata), Đurasek, Postonjski, Elezi (57 Benko), Memija (61 Grgec), Posavec, Obregon.

HAJDUK: Kalinić, Todorović, Vušković, Simić, Čolina, Jurić, Fosatti, Kačaniklić (75 Jairo), Livaja, Biuk, Umut (67 Diamantakos).

Utakmica 33. kola: Varaždin – Hajduk 0:1 (Livaja 89-11 m)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.