FIFA na službenoj stranici čestitala nadolazeći rođendan Robertu Prosinečkom

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 13:48 Napisao/la  SC

FIFA je Prosinečkog predstavila kao živu legendu jugoslavenskog i hrvatskog nogometa, istaknuvši da je jedan od nogometaša rijetkih koji je nosio dres Barcelone i Reala

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) je na svojoj službenoj stranici kratkim predstavljanjem najavila i čestitala rođendan sadašnjim i bivšim nogometašima koji će ga proslaviti u idućem tjednu, pa tako i Robertu Prosinečkom koji će 12. siječnja, točnije iduću subotu, napuniti 44. godine.

FIFA je Prosinečkog predstavila kao živu legendu jugoslavenskog i hrvatskog nogometa, koji je izgradio sjajnu karijeru na domaćem i međunarodnom planu. Jedan je od glavnih igrača u osvajanju naslova svjetskog prvaka reprezentacije Jugoslavije do 20 godina 1987. godine, te drugog mjesta dvije godine kasnije na europskoj smotri.

FIFA ističe i njegov učinak u reprezentaciji Hrvatske, posebno treće mjesto na svjetskoj smotri u Francuskoj 1998, te osvajanje Kupa prvaka s Crvenom zvezdom 1991.

Istaknuto je da je Prosinečki jedan od rijetkih igrača koji je igrao i za Real i Barcelonu.

Među nogometašima koji će proslaviti rođendan u nadolazećem tjednu su i Andy Carroll,  Gennaro Gattuso, Edu,  Emile Heskey...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.