FIFA ODREDILA DOMAĆINA SP

Davor Šuker i Zvone Boban ponovo zajedno

Srijeda, 13. lipnja 2018. 19:38 Napisao/la  SC

Kanada, SAD i Meksiko domaćini SP-a 2026

Davor Šuker i Zvone Boban ponovo zajedno

Kanada, Sjedinjene Američke Države i Meksiko postali su domaćini Svjetskog prvenstva 2026. godine.

Tako je odlučila većina na 68. FIFA kongresu održanom u Moskvi dan uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Glasovima delegacija pobijedila je (134-65) zajednička kandidatura Kanade, Sjedinjenih Američkih Država i Meksika u konkurenciji samostalne marokanske kandidature.

Hrvatsku su na Kongresu predstavljali predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović i voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac, dok je kao zamjenik glavne tajnice Svjetske nogometne federacije u radu Fifinih tijela sudjelovao bivši kapetan Vatrenih Zvonimir Boban.

Nakon dužega razdoblja na jednom mjestu sreli su se Boban i Šuker, dvojica ponajboljih hrvatskih nogometaša svih vremena u Moskvi su se zajedno slikali točno dvadeset godina nakon što su u Francuskoj počeli brončani pohod.

Boban je dugogodišnji kritičar stanja u hrvatskom nogometu, nije se ustručavao otvoreno kritizirati lik i djelo aktualnog predsjednika HNS-a.

Kapetan brončane generacije i Zlatna kopačka SP-a 1988 godine zajedno su se pojavili u javnosti dan prije nego što je hrvatska reprezentacija prije 20 godina (14. lipnja) na SP-u odigrala prvu utakmicu protiv Jamajke.

Uoči Kongresa, Vijeće FIFA-e predstavilo je i novu formulu za izračunavanje bodova prema kojima će se formirati poredak najboljih reprezentacija te izmijenjenu verziju Etičkog kodeksa koji na snagu stupa 1. kolovoza.

Po završetku 68. Kongresa Fife započinje izborno razdoblje, u kojemu će se podnositi kandidature za funkciju predsjednika FIFA-e.

Glasovanje je zakazano 5. lipnja 2019. godine, kada će biti održan 69. Kongres FIFA-e.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.