DERBI NA POLJUDU O utakmici se ne bi pričalo da tvz. navijači nisu osakatili vatrogasca

Nedjelja, 30. rujna 2018. 18:08 Napisao/la  Ivan Jelić

Od prve minute bilo je vidljivo da će svaka momčad više čuvati svoj dio terena nego razmišljati o tome da ozbiljnije ugrozi suparnička vrata

DERBI NA POLJUDU O utakmici se ne bi pričalo da tvz. navijači nisu osakatili vatrogasca

 

Najveći hrvatski derbi, dvoboj Hajduka i Dinama, koji je u subotu poslijepodne odigran na Poljudu, ostat će zapamćen samo o nesportskom ponašanju navijača sa sjeverne tribine.

Torcida je u periodu od 62. do 68. minute ubacila 45 baljki, 9 dimnih bombi, 5 strobova i 17 topovskih udara.

Od jednog topovskog udara nastradao vatrogasac JVP postrojbe Split.

Zadobio je teške tjelesne ozljede i nalazi se na jedinice plastične kirurgije KBC-a.

Bilo kakav komentar je suvišan.

Što se tiče samog derbija, više od dvadesetak tisuća gledatelja nisu vidjeli niti "N" od nogometa.

Bio je jedan od najslabijih derbija u posljednjih nekoliko godina. Susret je završio bez golova, u doslovnom smislu nula - nula.

Nakon ogleda svi akteri bili su (pre)zadovoljni končanih ishodom.

Treneru Hajduka Zoranu Vuliću bilo je najvažnije da njegova momčad ne doživi poraz.

Tako je postavio igru i posložio igrački kadar.

Sa druge strane strategu Dinamu Nenadu Bjelicu bilo je bitno da ostane i nadalje jedina neporažena momčad lige, a da mu se igrači što manje umore pred novi europski dvoboj protiv Anderlechta koji modri igraju u četvrtak u Bruxellesu.

Hajdukovci su se svesrdno trudili da sačuvaju svoju mrežu netaknutom, dok su pak Dinamovci više šetajući nego trčeći, gotovo rutinski odradili gostovanje na užarenoj poljudskoj ljepotici.

Da navijači da sjeverne strane, ako se skupinu huligana tako uopće može nazvati, nisu napravili ono što su učinili i osakatili vatrogasca koji je profesionalno odrađivao svoj zadatak, o derbiju se ne bi ni pričalo.

Od prve minute bilo je vidljivo da će svaka momčad više čuvati svoj dio terena nego razmišljati o tome da ozbiljnije ugrozi suparnička vrata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.