Čačić: Ne razmišljam o otkazu, ponašam se kao da ću još sto godina voditi Dinamo

Četvrtak, 08. ožujka 2012. 15:55 Napisao/la  Z. G.

Ponašam se kao da ću sto godina biti trener Dinama iako znam da je to nemoguće. Ne zamaram se, nastojim funkcionirati iz dana u dan najbolje što mogu, rekao je trener Dinama

Dinamov trener Ante Čačić tvrdi da rezultat ni približno ne otkriva način kojim se njegova momčad domogla polufinala Kupa. „Plavi“ su uspjeli preskočiti Istru 1961 tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

- Mi smo apsolutno dominirali. Na kraju krajeva, to su čak i naši suparnici priznali. Uputili su dva udarca prema vratima, a mi dvadesetak. Ako smo svi ustanovili da je Dinamo bolje izgledao jučer nego prekjučer, onda to valjda znači da smo načinili pomak. Pa, sjetite se kako je Villarreal izgledao protiv Dinama u prvoj utakmici, a kako u drugoj. Istra je ozbiljna momčad, protiv Dinama igra na način da te čeka. Mi smo u prvu utakmicu u Pulu došli praktički s priprema, ali sad smo u zamahu, mislim da smo na pravom putu, na tragu onoga Dinama kojega priželjkujem, Dinama koji će težiti dominaciji, stvarati prilike. A realizacija… Ona ovisi o više faktora, od uvjeta na terenu, protivnika, kvalitete pojedinca i situacijskih treninga koje svakodnevno vježbamo. Ali, ne može to sjesti preko noći. Barcelona je čudo, ali Messi sam zabije pet golova.

Čačić je ljutit na način kojim je dio medija popratio Dinamov prolaz u polufinale.

„Malo mi je žao što su neki čak i podcjenjivački doživjeli veselje Dinamovih igrača. A, što bi ti igrači trebali raditi?! Pa, ovo je hrvatski Kup, nemamo drugoga! Kad se ne vesele, opet ne štima. Ma, ta njihova spontana reakcija nakon prolaska u polufinale puno govori i o atmosferi u svlačionici.“

 O čemu je trener Čačić razmišljao kad je Milan Badelj propustio realizirati jedanaesterac? U tim je trenucima Istra bila na pragu polufinala? Je li Čačić  pomislio na mogući otkaz?

- Ne razmišljam na taj način. Ponašam se kao da ću sto godina biti trener Dinama iako znam da je to nemoguće. Ne zamaram se, nastojim funkcionirati iz dana u dan najbolje što mogu. Jedanaesterci su lutrija, moje je bilo smiriti momčad, odrediti tko će izvoditi udarce. Tako sam preuzeo odgovornost na sebe, a ne da pitam igrače tko želi pucati pa im napravim još veći uteg. Kažem 'pucat ćeš ti i ti'!, zaključio je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.