EDUARDO PROTIV MAMIĆA

Županijski sud presudio u korist Zdravka Mamića

Četvrtak, 10. prosinca 2015. 09:09 Napisao/la  SC

Eduardo mora Zdravku Mamiću vratiti 8 milijuna kuna!


Županijski sud u Zagrebu promijenio je prvostupanjsku presudu donesenu u siječnju prošle godine u sporu između Zdravka Mamića i Eduarda.

Prema odluci Županijskog suda pravovaljani su ugovor o ulaganju, posredovanju i zastupanju te ugovor o međusobnim pravima i obvezama, koje su Eduardo i Mamić sklopili na početku karijere brazilskog Hrvata. Time je poništena odluka prvostupanjskog suda koji je ugovore proglasio lihvarskim.

U praksi, Mamić od Eduarda ima pravo potraživati oko 5,5 milijuna kuna zbog čega je Eduardu blokirana sva imovina u Hrvatskoj. Zajedno s kamatama, Eduardo je Mamiću dužan oko 8 milijuna kuna.

Županijski sud zaključuje da je Eduardo bio iskusan iako je u vrijeme zaključenja ugovora imao 18 godina, da nepoznavanje jezika nije bio problem i da Eduardo nije bio prisiljen sklopiti takav ugovor zbog teškog materijalnog stanja.

Eduardov odvjetnik Ivica Crnić odmah je Vrhovnom sudu uložio izvanredni pravni lijek, jer je drugostupanjski sud navijački i selektivno ocijenio dokaze u korist Mamića.

– Županijski sud nije zakonito sudio, jer nije primijenio sportske pravilnike Fife i HNS-a koji štite nogometaše od lihvarskih ugovora. Velika je pristranost u korist Mamića, a sve upućuje na to da Eduardo nije bio u slobodnom odnosu prema Mamiću, kaže Crnić.

Crnić tvrdi da je Mamić u vrijeme sklapanja ugovora obnašao funkcije u Dinamu, da županijskom sudu nije neobično što Mamići sporne ugovore nisu prijavili HNS-u.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.