Zoran Mamić za B92: Ima nezadovoljnih da je Dinamo najuređeniji klub u ovom dijelu Europe

Utorak, 29. listopada 2013. 15:22 Napisao/la  SC

U teoriji bi regionalna liga popravila kvalitetu, ali mislim da je to u praksi neizvodivo. UEFA nema sluha za to, dobili smo odgovor da možemo organizirati što hoćemo, kaže Mamić

Zoran Mamić u razgovoru za beogradski B92 iznio je nekoliko zanimljivosti:


O strancima u HNL-u: Teško je nagovoriti nogometaše koji mogu biti pojačanja da dođu u Hrvatsku. Proces pregovaranja je otežan činjenicom da je njima primarni cilj igrati u ligama petice, a sa onima koji ipak pristanu na transfer pojavljuje se problem druge vrste. Njima smeta što su stadioni prazni, oronuli, što atmosfera i kvaliteta nogometa nisu ni blizu razvijenim zemljama. Igrač tada postaje nezadovoljan, na terenu ne iskazuje svoj maksimum.

 

O proizvodnji mladih igrača: Potrebno je mnogo rada, posvećenosti i praćenja nogometaša. Mnogo toga zavisi i od informacija koje dobijemo od svojih prijatelja i to je nešto što nam je na listi prioriteta. Njegujemo uspostavljena prijateljstva i kontakte, nedavno sam proveo dvije nedjelje u Južnoj Americi sa pomoćnikom sportskog direktora Leverkusena, koji ima svoje skaute na tom kontinentu. To je nešto što mi sebi ne možemo priuštiti, ali je odlično za klub što preko prijatelja možemo doći do talenata.

O Vrsaljku i Haliloviću: Istina je da je Arsenal htio naša dva igrača prošle sezone, ali za mnogo veću sumu od navedene. Ipak, Zdravko je tu ponudu odbio, uz poruku čelnicima Arsenala da ne pokušavaju na taj način vrijeđati njega i klub. On ima tu drskost da može reći „ne“, dobro procjenjuje i ima sjajnu sposobnost pregovaranja.

 

O Zdravkovu lošem imidžu: To je realnost i mi se sa time suočavamo i živimo već duži period. Nije nam ugodno, ali na sve to odgovaramo da rezultat govori o tome tko i kako radi. Dinamo je trenutno najuređeniji klub u ovom dijelu Europe, nema nikakvih financijskih ili organizacijskih problema, svake godine je prvak i igra u skupini nekog europskog natjecanja. Uz to, u svakom prijelaznom roku napravimo neki veliki transfer, reprezentacija Hrvatske je uglavnom sastavljena od naših bivših igrača, a time može da bude nezadovoljna samo manjina, koja ne želi priznati uspjeh i odati priznanje nekome tko dobro radi posao.

O regionalnoj ligi: U teoriji bi regionalna liga popravila kvalitetu, ali mislim da je to u praksi neizvodivo. UEFA nema sluha za to, dobili smo odgovor da možemo organizirati što hoćemo, ali u terminima koji se ne poklapaju sa Ligom prvaka i Europskom ligom. To je teško organizirati, tako da mislim da nešto više od turnira i prijateljskih utakmica nećemo moći organizirati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.