Zoran Mamić: Klupa Hajduka skače na svaku odluku i mogla bi se ponašati malo više fair

Utorak, 03. prosinca 2013. 16:14 Napisao/la  SC

Zdravkove možda nisu bile primjerene, ali je odluka suda potpuno očekivana, kaže Zoran Mamić

Zoran Mamić izašao je pred novinare uoči prve utakmice četvrtfinala Kupa protiv Hajduka, koja se u srijedu igra u Zagrebu:

 

- Očekujemo vrlo sličnu utakmicu onoj prije par dana: otvorenu i napadačku s time da, naravno, ovoga puta očekujem bolju efikasnost moje momčadi. Rekao sam već kako se momčadi predobro poznaju da bi bilo velikih taktičkih iznenađenja. Inspiracija, kvaliteta i ponekada sreća u ovakvim utakmicama igraju važne uloge.Naša želja je biti još agresivniji, ubojitiji i na svim dijelovima terena dominantna momčad; to je naš cilj i zahtjev koji ćemo staviti pred igrače. Naravno, treba to pokazati na terenu, a momčad je u većem dijelu u nedjelju i pokazala da može jer smo stvorili niz prilika. Žao mi je što su moji igrači došli u stanje da su imali razloga biti razočarani, ali s druge strane mi je drago što su pokazali da imaju emociju i da im je stalo, rekao je Mamić

 

Očekivana odluka suda
- Za mene je to jedina normalna odluka. Ja sam odmah rekao da stojim iza svake Zdravkove riječi koje možda nisu bile primjerene, ali znam što je osjećao i mislio u tom trenutku, odnosno koliko je puta bio izazvan bez da je reagirao. Potpuno očekivana odluka suda, kazao je Zoran o oslobađajućoj presudi bratu Zdravku.

 

 

Privremeni trener Dinama osvrnuo se na ponašanje Hajdukove klupe:

 

- IgorTudor radi fantastičan posao s mladom ekipom i sredstvima koja su mu na raspolaganju. "Pušu" nam za vratom što je svakako dobro za hrvatski nogomet. Ipak, svi moramo biti pozitivniji pa bih tako uputio malu opasku za koju ne bih volio da se shvatidrugačije nego isključivo kao apel: volio bih da klupa Hajduka ipak bude malo, ne dostojanstvenija, ali malo više u znaku fair-playa. Stajao sam na liniji cijelu utakmicu i na svaku odluku njihova klupa skače, a mislim da to nije put kojim treba ići. Svi griješe, tako i suci. Ja sam prigovorio dva – tri puta, ali nisam 90 minuta komentirao i skakao na svaku odluku; nije lijepo. I ne zamjeram što nisu označili zaleđe ili ruku, naravno da mi je žao, ali nogomet je takav posao. Za kraj bih postavio pitanje: zamislite što bi bilo da smo mi zabili takav pogodak u zadnjoj minuti? Vjerojatno ne bismo izašli s vlastitog stadiona, smatra Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.