Zoran Mamić brani Branka Ivankovića, momčad Dinama nije u dobro stanju

Petak, 20. rujna 2013. 14:54 Napisao/la  SC

Ova je momčad pokazala da može dobro odigrati ozbiljne utakmice, ali je očito da zbog spleta okolnosti nije u dobrom psihološkom stanju, kaže Mamić

Zoran Mamić ostao je sjediti na klupi Dinama nakon što kao privremenu trener nije uspio ostvariti plasman u Ligu prvaka. Mamić u svojstvu sportskog direktora sjedi uz novog trenera Branka Ivankovića, koji je u dvije utakmice doživio dva poraza. Nakon poraza od Hajduka u Splitu, Dinamo je poražen od Černomoreca u Zagrebu

- Nakon dobro organiziranog poluvremena, u kojem su igrači dobro stajali na terenu i ispunjavali trenerove zahtjeve, dogodio se raspad sistema. Primili smo prvi gol nakon glupe pogreške, lopta je bila u našem posjedu i poklonili smo im je. Drugi gol također pripada u skupinu onih koje nikad ne smijemo primiti! I onda više nije bilo snage za preokret, iako smo imali do kraja dvije šanse. Moramo što prije izaći iz ove neugodne situacije, ne događa se često da Dinamo doživi dva uzastopna poraza, kaže Mamić.

Tjelesna (ne)sprema evidentan je problem?

- I to je jedan od pokazatelja da momčad nije u optimalnom fizičkom stanju. E sad, koliko je to zbog tjelesne spreme, a koliko je riječ o mentalnoj blokadi, teško je sad reći. Nije ovo prava Dinamova slika! Ova je momčad pokazala da može dobro odigrati ozbiljne utakmice, ali je očito da zbog spleta okolnosti nije u dobrom psihološkom stanju.

Ivanković nije krenuo dobro?


- Trener je prekratko vrijeme ovdje da bi mu se bilo što zamjerilo. Sve što je napravio, radio je u najboljoj namjeri, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.