Zoran Mamić: Uhićenje nema veze s pravom i pravdom, to je isključivo politički motivirano

Četvrtak, 19. studenog 2015. 14:34 Napisao/la  SC

Zbog cijele situacije  odgodio sam svoje obaveze  i došao pred vas, kazao je Zoran Mamić 


Zoran Mamić u najavi utakmice između Dinama i D. Belupa (petak, 18) nije mogao izbjeći temu o uhićenju njega brata Zdravka, nećaka Marija, Damira Vrbanovića i još dvojice osumnjičenih u "zločinačko udruživanje" u transferima igrača:

- Moram reći da sam siguran da nema nikakve veze s pravom i pravdom, to je isključivo politički motivirano i ako uopće dođe do optužnica sam siguran da ćemo dokazati nevinost. S te strane smo mirni, ali sigurno da nije idealna situacija. Ne znam je li to uopće smijem reći, ali prije par dana sam dobio drugostupanjsko porezno rješenje koje od sto slučajeva isto toliko puta potvrdi odluku prvog stupnja da je moja žalba prihvaćena. Eto... Mislim da i to dovoljno govori. Kako je Zdravko? Odlično se drži. On je tip čovjeka koji se može zeznuti samo ako ga se hvali. Kada ga se napada, on je samo još odlučniji, rekao je trener Dinama koji se pojavio na presici iako je bio najavljen njegov pomoćnik Damir Krznar.

- Ne vidim problem da se na konferenciji pojavi pomoćni trener, ali s obzirom na to da se nagađalo kako je to namjerno zbog cijele situacije sam odgodio svoje obaveze koje sam imao i došao danas pred vas, kazao je Mamić prije nego što se počeo baviit nogometom:

- U četvrtak ćemo se tek kompletirati i vratit će se svi reprezentativci, ali znamo kakvo je stanje na ljestvici, mi lovimo i ne interesira nas ništa osim pobjede. Zdravstveno stanje je puno bolje tako da očekujem momčad pokaže svoje pravo lice. Znamo da je uvijek problem nakon reprezentativne pauze, ali to su s druge strane slatke brige jer znači da imamo reprezentativce. Imamo respekt prema treneru Kopiću i momčadi koja igra jako dobar nogomet, ali mi želimo dobiti utakmicu, govori Mamić.

O statusu Ante Ćorića trener Dinama kaže:

- Kazna je financijska i on je zna. Razgovarao sam s njim jučer, pitao ga je li spreman igrati za Dinamo i on je rekao da je i da će ako dobije priliku dati sve od sebe. Kada i koliko će igrat ćemo vidjeti, ali mi smo odmah nakon što se to dogodilo jasno rekli da smo spremni boriti se za Antu Ćorića i da želimo da on svojim igrama uveseljava naše navijače, zaključuje Mamić.

Ante Ćorić kažnjen je s 10.000 eura zbog toga što je javno iskazao nezadovoljstvo statusom i najavio  odlazak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.