Zoran Mamić, trener Dinama: Volio bih da u Hrvatskoj ima više kvalitetnih ekipa kao što je Rijeka

Četvrtak, 10. srpnja 2014. 19:55 Napisao/la  SC

Naravno da bismo željeli ući u sezonu s trofejem iako je bitnije ono što nas čeka u utorak, kaže Mamić uoči utakmice Superkupa

Zoran Mamić najavio je prvu utakmicu ove sezone, Dinamo i Rijeka igraju utakmicu superkupa u petak na Kantridi:

- Iako se nismo pripremali specijalno za tu utakmicu, ne treba bježati od činjenice da želimo osvojiti trofej. Svaki trofej je vrijedan i dat ćemo sve od sebe što imamo u ovom trenutku kako bismo se s trofejem vratili u Maksimir. Igrat će najjača momčad u ovom trenutku. Kažem, želimo osvojiti trofej i igrat će oni koji su u ovom trenutku najspremniji. Soudani neće konkurirati za  utakmicu. On je u jako dobrom stanju. Igrao je cijelu utakmicu i dio produžetka u osmini finala Svjetskog prvenstva gdje je Alžir napravio najbolji rezultat u povijesti tako da je odlično raspoložen. Isto tako je činjenica da nije imao ljetni odmor, ali on je profesionalac, nas čekaju obaveze i nismo si mogli dozvoliti da tako bitan igrač dulje bude odsutan, govori Mamić.

Dinamo prvu utakmicu čeka spremno, trener je zadovoljan odrađenim u pripremnom razdoblju:

- Moram priznati da zadnjih godina nismo imali tako teške pripreme i svi smo sretni što je ovaj teži dio priprema iza nas te napokon počinju utakmice. Naravno da bismo željeli ući u sezonu s trofejem iako je bitnije ono što nas čeka u utorak. Unatoč tome ćemo na Kantridi dati sve od sebe da slavimo već na početku. Rijeka je kvalitetna momčad, imaju dobar fond igrača, a naravno da nam je poraz u Kupu motiv više. Isto tako bih volio da u Hrvatskoj ima više kvalitetnih ekipa kao što je Rijeka, koji nas tjeraju da svaki dan budemo sve bolji. Sigurno da je lijepo igrati na punom stadionu gdje su navijači, koreografija i sve ostalo što čini utakmicu. To je dodatni motiv za obje momčadi, kaže Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.