Zoran Mamić, trener Dinama: Povijest nam govori da u derbijima na Poljudu uvijek ima manje nogometa

Nedjelja, 31. kolovoza 2014. 12:33 Napisao/la  SC

Stadion na Poljudu (19): Hajduk - Dinamo. Čeka nas, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa, kaže Mamić

Nogometaši Dinama pripreme za večerašnju (19) utakmicu protiv Hajduka u Splitu obavili su na Kornatima, gdje su uživali u team-buildingu. Neobičan način priprema za utakmicu koja je nekoć bila najveći derbi hrvatskog nogometa, današnji Hajduk kvalitetom previše zaostaje za Dinamom da bi utakmica imala poseba natjecateljski naboj. Unatoč tome trener Dinama Zoran Mamić naglašeno je oprezan:

- Dinamo će igrati onako kako jedino i znamo igrati: kroz kontrolu i posjed se nametnuti kao dominantna momčad i tako doći do prilika. Mi smo Dinamo i uvijek idemo po pobjedu. Čeka nas, uz dužan respekt kvaliteti Rijeke i ostalih hrvatskih klubova, po tradiciji najveća utakmica hrvatskog nogometa. Veselimo se punom stadionu i momčad jedva čeka početak utakmice. Odigrali smo puno utakmica na visokom nivou tako da se momčad dosta trošila, ali za utakmicu protiv Hajduka to neće biti bitno. Riječi umor i derbi ne idu u istu rečenicu, jer će svaki igrač koji dobije priliku igrati naći u sebi dodatnu snagu i dati sve od sebe, kaže Mamić.

Najveći forte današnjega Hajduka je atmosfera na tribinama. Što se tiče terena, tamo je sve poznato:

- Hajduk kroz pritisak i agresiju dolazi do dobrih rezultata; posebno kod kuće. Trenutno zaista impresivno brani Kalinić, koji po utakmici ima "rukometni broj obrana", stoperi im dugo igraju zajedno, u veznom redu dobro igraju Sušić i Caktaš, a Kouassi, Gotal i Maglica su opasni u završnici. Nažalost, povijest nam govori da u derbijima na Poljudu uvijek ima manje nogometa, a puno prekršaja, rasprava i ostalih stvari. Nadam se da će ovoga puta biti drugačije, priželjkuje Mamić.

Jednu pobjedu Hajduka je odnio prije početka utakmice, navijači Hajduka sigurno će priprediti atmosferu za pamćenje:


- Igranje u pravoj atmosferi i pred punim stadionom je motiv za svakoga; čak i kada publika ne navija za tebe. U takvoj atmosferi je svima lakše igrati i siguran sam da će moja momčad znati reagirati. Na Kornatima smo bili zapravo sam jedan dan, ali momčad se lijepo opustila, maknula od svega i napunila za veliki derbi, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.