Zoran Mamić, trener Dinama: Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju

Petak, 15. svibnja 2015. 19:08 Napisao/la  SC

Sigurno da nivo na kojem će se igrati derbi nije kakav svi mi želimo, ali mislim da to nije naša krivnja, kaže Mamić


Treneru Dinama Zoranu Mamiću najveći problem uoči subotnjeg derbija protiv Hajduka je motivacija igrača. Dinamo u srijedu igra finale Kupa, a Hajduk objektivno nije motiv kao što je nekada bio:

- Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa. Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju, no bez obzira na to međusobne utakmice nose dozu nervoze, naboja i drugačije energije tako da može otići u oba smjera. Vjerujem u kvalitetu i formu svoje momčadi, želimo igrati dobro i ostvariti pobjedu koju silno želimo. Ne bih rekao da nije bitan rezultat, svaka utakmica je bitna, a posebno derbi. Igrači Hajduka će se "bacati" na glavu, htjeti se pokazati na Maksimiru i odličnom terenu te dokazati da 35 bodova razlike nije realno stanje. S druge strane, mi se želimo potvrditi i još jednom pokazati da smo najbolji tako da nas čeka zanimljiva utakmica. Svi znamo kakav je nogomet, ne zna se unaprijed tko će dobiti i može jedna momčad biti puno bolja, a izgubiti zbog puno razloga, kaže Mamić.

U najavi derbija ne osjeća se potreban naboj:

- Sigurno da nivo na kojem će se igrati derbi nije kakav svi mi želimo, ali mislim da to nije naša krivnja. Svi klubovi, pa i Hajduk, bi trebali težiti doći bliže Dinamu, a ne da se mi spuštamo. Svi skupa trebamo graditi odnose, biti konstruktivniji, jer inače ne možemo ići naprijed. Kod nas ima puno previše negative, a jako rijetko se promoviraju pozitivne stvari kojih, siguran sam, ima puno više nego što se čini prateći medije, rekao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.