Zoran Mamić, trener Dinama: Meni je ovo bila najteža sezona u posljednjih desetak godina

Petak, 22. travnja 2016. 14:22 Napisao/la  SC

 Jednoga dana mi je inozemstvo želja, ali trener sam tek 2-3 godine. Ima vremena, kaže Mamić

Dinamo u subotu gostuje u Parku mladeži, gdje je doživio (0:1) u prvoj utakmici ove sezone.

- Želim im sada uzvratiti i zadržati prednost nad Rijekom. Ali, i prezentirati se u dobrom svjetlu. Teško mi je komentirati stanje u Splitu. Imaju dobre pojedince, ali i dosta problema. Imaju igrače poput Bagarića, Mišića ili Franjića, odličan vezni red. Kompaktna su i dobra momčad. Teško primaju golove, teško ih i zabijaju. Dobili su nas jednom, mogu opet biti neugodni. Vjerujem da će teren biti dobar. Moji igrači sigurno prate što se tamo dešava, upozoravamo ih da se ne opuste prije te utakmice. Ali, kod njih je velika svijest o tome što nam ta utakmica znači, pa mislim da ćemo to odraditi kako treba, kaže trener Dinama Zoran Mamić.

Pobjeda u Splitu donosi naslov prvaka:

- Neće vam to nitko nikada reći, dok nije sve matematički riješeno. Prezadovoljan sam sezonom. S obzirom što nam se događalo od početka priprema pa do danas, ovo mi je stvarno najteža trenerska sezona. I u ovoj sam sezoni imao daleko najveću potrošnju. Meni je ovo bila najteža sezona u posljednjih 10-11 godina, kaže Mamić.

Zašto napadači Dinama ne mogu zabiti 20 prvenstvenih golova?

- Pod normalnim smatramo da napadači Dinama moraju zabijati 20-ak golova, iako i neki veći napadači nisu toliko zabijali. No, bilo je tu ozljeda, mladosti, svega... Pa naši napadači (Henriquez i Hodžić) imaju tek 20-21 godinu. Ne treba od toga stvarati famu. Momčad funkcionira dobro, golovi će doći, govori Mamić.

Vaša budućnost?

- Razmišljam samo o Dinamu, imam višegodišnji ugvovor. Sretan sam ovdje. Naravno da kao i svi drugi sanjam da radim negdje u normalnim uvjetima. Zato mi je ova sezona bila jako draga, ovo je za mene bila nadljudska sezona. Jednoga dana mi je inozemstvo želja, ali trener sam tek 2-3 godine. Ima vremena. Vjerujem da će me zdravlje poslužiti, a onda ćemo vidjeti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.