Zoran Mamić: Osijek je naš Bayern puta tri, jedna od najvažnijih utakmica u sezoni

Subota, 12. prosinca 2015. 14:45 Napisao/la  SC

Osijek ima određenu kvalitetu, protiv nas ih krasi i fanatična borbenost što je i normalno, a imaju i prednost lošeg terena, kaže Mamić

Dinamo uoči zadnja dva kola ima isti broj bodova kao Rijeka, u nedjelju (15) u Osijeku igra na posljednjem gostovanju ove sezone.

- Osijek je naš Bayern puta tri, jedna od najvažnijih utakmica u sezoni! Nakon Lige prvaka se moramo prebaciti na Osijek što je jako važno suradnicima i meni, a vjerujemo da ćemo važnost susreta prenijeti i na momčad. Osijek ima određenu kvalitetu, protiv nas ih krasi i fanatična borbenost što je i normalno, a imaju i prednost lošeg terena. U takvim uvjetima je nama teško igrati, tražit ću od svoje momčadi puno agresije, želje i trke. To je put kojim trebamo ići da bi naša kvaliteta došla do izražaja. Sigurno nije jednostavno, ali vjerujem da će momčad utakmicu završiti kako mi želimo.

U Osijeku neće biti požutjelog Soudanija i ozlijeđenih Muse i Schildenfelda:

- Bit će nešto promjena u sastavu i zbog Soudanija, ali i jer imamo drugačije taktičke zamisli u odnosu na utakmicu protiv Bayerna, kaže Mamić koji je prvoj momčadi priključio mladiće Šempera, Brekala i Mora.

- To su sigurno najdarovitiji klinci, ali ima ih u toj momčadi jako puno. Borovec, Sosa, Soldo, Lovren, Kalaica... Nekoga ću zaboraviti, ali nema smisla nabrajati 20 imena, stvarno su svi sjajni i mjesto im je s nama. Naravno, ovisi o puno toga koga ćemo voditi na pripreme, ali oni su zaslužili biti s nama i sigurno će se sve više priključivati. To je put kojim smo rekli da želimo ići, zaključuje Mamić.