Zoran Mamić: Naravno da me opterećuje situacija s bratom, ovo je najteža sezona u mojoj karijeri

Petak, 04. prosinca 2015. 15:07 Napisao/la  SC

 Hajduk se hrani na sukobu, ne samo sada, nego kroz povijest. Uvijek traže neprijatelje izvana, nikada ne gledaju svoje redove, niti ne kreću od sebe, kaže trener Dinama


Zoran Mamić ovako je prokomentirao dizanje tenzija pred utakmicu Dinama i Hajduka:

- To je dio folklora u cijelom svijetu. Istina, kod nas bi to moglo biti na kulturnijem nivou. Ima previše udaraca ispod pojasa, ali tako je svugdje. Hajduk se hrani na sukobu, ne samo sada, nego kroz povijest. Uvijek traže neprijatelje izvana, nikada ne gledaju svoje redove, niti ne kreću od sebe. No, to je poznato, o tome ne treba ni pričati, kaže trener Dinama.

Splićani su tenzije dignuli zbog odgođene kup-utakmice između Dinama i Intera:

- To je suvišno komentirati. O tome su se izjasnili i ljudi iz Intera. Osobno me nazvao Samir Toplak prije više od mjesec dana, tada smo još bili aktivni u Europi, nisam tada razmišljao o odgodi. Kada me nazvao, izanalizirali smo kalendar natjecanja. A kako smo tada još bili u dobrom stanju oko Europe, odlučili smo pristati, govori Mamić.

Dinamo je ove sezone imao puno problema, derbi čeka pod hipotekom afera oko dopinga Ademija, pritvora Zdravka Mamića...:

- Naravno da me opterećuje situacija s bratom. Bio bih monstrum kada bih rekao drugačije. Nije ugodno, niti lijepo biti u ovakvoj situaciji. Mi ne možemo reći kada će se sastati Žalbeno vijeće. Imaju mogućnost da bude danas, za tri ili sedam dana. Kada oni donesu svoju odluku, mi ćemo znati kako regirati. Ali da, to me jako opterećuje. Ovo je sigurno najteža sezona u mojoj karijeri. Tim više su naši rezultati još vrijedniji. Moramo biti ponosni što smo sve postigli uz ove probleme. Voljeli bismo izbrisati sve negativno, ali mi smo unatoč tome napravili uspješne rezultate. Drugi klubovi to ne bi preživjeli, smatra Mamić.

I naposlijetku, evo nešto o nogometu u derbiju:

- Utakmicu čekamo veselo, vjerujemo da će sutra biti prava atmosfera, pravo navijanje i da ćemo pobijediti Hajduka. Imamo kvalitetu i znanje, ali to moramo potvrditi na terenu. Respektiramo Hajduk, imaju odlične rezulate i igru, ali smo svjesni svoje kvalitete koju želimo prezentirati. Naravno da nismo mislili da ćemo ispustiti toliko bodova. Za hrvatski nogomet to nije loše, makar smo mi htjeli drugačije stanje na ljestvici. Sada se moramo vratiti na mjesto gdje smo proteklih deset godina, kaže Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.