Zoran Mamić: Dinamo se neće braniti, želimo dobiti utakmicu kao u Krasnodaru

Srijeda, 24. veljače 2021. 13:51 Napisao/la  SC
Zoran Mamić
Zoran Mamić

Dinamo u četvrtak na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europske lige protiv Krasnodara, atmosfera u momčadi vrlo je poticajna nakon pobjede (3:2) u prvoj utakmici.

- Približava se velika i važna utakmica. U prvoj smo ostvarili odličan rezultat, ali u uzvratu moramo biti još koncentriraniji i efikasniji, još kompaktniji jer je to jedini put da potvrdimo rezultat iz prve utakmice. Osjeća se veliko samopouzdanje i vjera u svoj mogućnosti, igrači to pokazuju na terenu. Imamo dobar gard i govor tijela, imamo vjeru s pokrićem. Ova ekipa može puno, može još više. Dinamo nije ekipa koja će se braniti, mi želimo dobiti utakmicu kao što smo željeli dobiti i u Krasnodaru. Samo s takvom idejom u glavi možemo doći do dobrog rezultata i plasmana dalje. Krasnodar teško može primijeniti pristup igri. I u prvoj utakmici igrao je napadački, u završnici su dolazili s puno igrača. Očekujem da će tako igrati i u Zagrebu, ali s većim motivom. Moramo mu smanjiti prostor, biti stalno uz njega, zaustaviti protok lopte. Ali nije Berg jedini opasan igrač, Krasnodar ima još dobrih igrača. Moramo im suziti prostor da mogu nešto napraviti, kaže trener Dinama Zoran Mamić i naglasio:

- Svi su svjesni važnosti i atraktivnosti utakmice. Međutim, svi smo svjesni da smo napravili tek pola posla. Svjesni smo težine zadatka koji nas čeka. Imali smo kvalitetno vrijeme da se pripremimo za utakmicu i vjerujem kako ćemo to sutra pokazati, zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.