Zoran Mamić: Da Dinamo ima atmosferu kao Rijeka na Kantridi, bilo bi 30 bodova razlike

Utorak, 07. travnja 2015. 15:31 Napisao/la  SC

Stadion na Maksimiru (18): Dinamo - Rijeka. Bilo bi zanimljivo pregledati medije i sve najave prije utakmice na Kantridi, koje nisu pokazivale da smo baš toliki favoriti. Dapače! Nakon utakmice mi smo, pak, veliki favoriti, kaže Mamić

Dinamo u srijedu u 18 sati na Maksimiru protiv Rijeke igra prvu utakmicu polufinala Kupa! Utakmicu je najavio trener modrih Zoran Mamić:

- Da Dinamo ima kod kuće atmosferu kao što ima Rijeka na Kantridi ne bi bilo 14 nego 30 bodova razlike. Čeka nas prvo poluvrijeme polufinala Kupa protiv ekipe koja jako dobro igra na rezultat. Imaju kvalitetu, pokazali su to u subotu pa iako smo bili dobri moramo biti puno bolji nego na Kantridi da bi utakmica završila dobrim rezultatom za nas. Što treba popraviti tema je za svlačionicu. Konkretno? Realizaciju... Imali smo dosta prilika, a Rijeka praktički do zadnje minute nije puknula po golu, kaže Mamić koji je pojasnio što je dobar rezultat:

- Svaka pobjeda bez primljenog pogotka, naglašava Mamić koji se osvrnuo na medijske najave prema kojima je Dinamo apsolutni favorit:

- Bilo bi zanimljivo pregledati medije i sve najave prije utakmice na Kantridi, koje nisu pokazivale da smo baš toliki favoriti. Dapače! Nakon utakmice mi smo, pak, veliki favoriti! Naravno da nijedno ni drugo nije realno. Rekao sam već da Rijeka igra jako dobro na rezultat i imaju kvalitetnu momčad tako. To je nogomet, sve je moguće, tvrdi Mamić koji je na Kantridi prvi put igrao s trojicom stopera:

- Sastav diktiraju ozljede i koga imamo na raspolaganju. Dobro je funkcioniralo na Kantridi i svakako je dobro znati da po potrebi možemo koristiti i taj sustav. Vidjet ćemo hoćemo li se vratiti na četiri u zadnjoj liniji ili opet igrati s tri braniča, najavljuje Mamić.

Trener Dinama sigurno će biti kažnjen zbog vrijeđanja suca Marija Strahonje nakon utakmice na Kantridi, kada je svašta izgovorio:

To se dogodilo jučer i ne razmišljamo više o tome. Ne treba se vraćati, gledamo prema naprijed, jer se ne živi od onoga što je bilo jučer. Sve što sam nabrojao potvrdila je televizijska snimka. Suspenziju Fernandesa je smiješna. Ako je to zaista pravilo, onda se trebalo kazniti puno više igrača, a bili smo svjedoci milijun utakmica u kojima svi s klupe s trenerom slave na korner zastavici... Kažem, to je odluka koja je meni potpuno nerazumljiva. Ako je to pravilo, a meni zaista nema smisla, onda treba biti dosljedan, smatra Mamić.

Osim Fernandesa koji neće sigurno igrati itekako je upitan i nastup dokapetana Arijana Ademija:

- Dobio je jak udarac po zglobu koji je otečen. Upitan je i danas ćemo još vidjeti, ali teško je reći. Poznavajući Ademija on će stisnuti zube i napraviti sve da igra, ali ako će postojati i najmanja šansa za pogoršanje ozljede onda nećemo riskirati.

Utakmica između Dinama i Rijeke se igra u srijedu od 18 sati na Maksimiru, a cijene ulaznica su sjever 30 kuna, istok 50 kuna i zapad 70 kuna.

U posebnoj akciji koja vrijedi za kup-utakmicu protiv Rijeke roditelji mogu kupiti ulaznice za tribinu Istok po promotivnoj cijeni od 30 kuna, a za djecu starosti do 14 godina s kojom dolaze na utakmicu mogu preuzeti besplatne ulaznice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.