Željko Kopić: Što je pritisak kad radiš u Dinamu? Svi igrači imaju kvalitetu!

Utorak, 19. travnja 2022. 13:35 Napisao/la  SC
Željko Kopić
Željko Kopić

Dinamo u srijedu na Poljudu brani sedam bodova prednosti pred Hajdukom:

- Mi smo tih 7 bodova prednosti zaslužili radom, kvalitetom i doprinosom svih igrača. Situacija je sada bolja nego u nekom drugom trenutku, ali nam ne garantira ništa. Tih 7 bodova je dobro, ali ima još dovoljno do kraja i mi moramo dati maksimum da privedemo prvenstvo kraju. Teško je pripremati utakmicu na remi, idemo je dobiti. Igrali smo prošli derbi naprijed s Oršićem, Petkovićem i Emrelijem, a ako to netko doživljava defenzivnim, dopuštam to. Nije bilo golova, ali i jedni i drugi su nastojali doći do pobjede. Pobjeda bi bila ogroman korak prema tituli, ali ima još dovoljno utakmica, a svaka utakmica ima svoje zamke, mi smo to većinom dobro odrađivali i trebamo tako nastaviti. U ostalim utakmicama isto moramo biti na pravoj razini, kaže trener Dinama Željko Kopić, koji se naviknuo na pritisak:

- Što je pritisak kad radiš u Dinamu? Svi igrači imaju kvalitetu! Evo, na Rujevici, dođe Ademi u 16 metara i zabije gol. Ta kvaliteta, taj gard i pobjednički mentalitet je bitan. I to je naša jaka karta, ali to u svakoj utakmici treba opravdati na terenu. Nije to lako igračima ako nisu u top-stanju. Na primjer, ne možemo sada očekivati od Ivanušeca da će riješiti utakmicu, ali kad se zbroje imena, to je naša snaga, govori Kopić koji o Hajduku ništa posebno nije htio govoriti:

- Ne bih ulazio u analize Hajdukovog sastava, mi gledamo sebe. Sastav Hajduka vidjet ćemo na početku utakmice. Atmosfera? To je nešto što svi igrači vole. Tako je bilo i protiv West Hama i u Sevilli i na prošlom derbiju u Splitu. To je poticajno za nogomet, a tako i za nas. Odigrali su dobrih utakmica, imali i manji pad. To sve ovisi o formi i stanju igrača. Mi svi vidimo da je to sve idealno u nekom sastavu, ali to je tako samo u Football Manageru. Ovdje su ljudi koji nose svoje emocije, zdravstveni status, formu... Trenerima treba ostaviti da pripreme utakmicu, a na nama je da igramo dobar nogomet i da odgovorimo zahtjevima. Hajduk će ući u utakmicu s visokom energijom, intenzitetom i pritiskom u prvih 15 minuta. To je klasika, nije se tu ništa promijenilo, na to moramo biti spremni. Idemo igrati nogomet, nametnuti se, biti pravi, poručuje Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.