Željko Kopić: Potpuno sam miran prije derbija, utakmica je bitna kao i svaka druga

Četvrtak, 10. ožujka 2022. 19:51 Napisao/la  SC
Željko Kopić
Željko Kopić Foto: screenshot

 Dinamo u subotu (18) na Poljudu igra protiv Hajduka

- Utakmica je bitna kao i svaka druga. Mi smo izgubili neke bodove po putu, gubili su ih i naši konkurenti protiv momčadi koje se ne bore za sam vrh ljestvice. Svaka utakmica nosi tri boda i svaka je bitna. Ove sezone je HNL zahtijevan, Mi u ovom trenutku imamo pet bodova prednosti pred Hajdukom, naravno da ćemo napraviti sve da nakon derbija ta bodovna razlika bude i veća. Potpuno sam miran prije derbija, ali ako malo podignem glas, reći ćete da sam nervozan pa bolje da ostanem miran. Prvenstvo je uzbudljivo, Dinamo, Osijek, Rijeka i Hajduk bore se za naslov. Onaj tko govori da nema ambicije, klasična je pila naopako, kaže trener Dinama Željko Kopić, koji je kratko vodio momčad Hajduka:

- Meni je apsolutna čast što sam sjedio na klupi dva najveća hrvatska kluba. Mentaliteti su drukčiji, pristup je drukčiji. Ali s jedne i druge strane je maksimalni fokus na teren, maksimalna je priprema. Dinamo i Hajduk uvijek žele pobijediti u međusobnom okršaju. Sad sam isključivo koncentiran na svoju momčad. Želimo napraviti sve da uzmemo tri boda. Situacija se mijenja iz tjedna u tjedan kad je u pitanju HNL. Ovo kolo neće donijeti definitivnu odluku o prvaku. Hajduk je odradio dva kvalitetna prijelazna roka. Dugo godina u Hajduku se nije dogodilo da nositelji kvalitete u zimskom prijelaznom roku ostanu. To je ono bitno što sam i prije rekao. S time su pokazali najviše ambicije. Svjestan sam načina na koji će pristupiti utakmici. A kad se radi o njihovim dobrim ili nešto lošijim stranama, to ćemo ostaviti za sebe, zaključio je Kopić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.