MAMIĆ KONTRA JOVANOVIĆA

Dinamo dopustio Torcidi ulazak bez vaučera

Petak, 29. studenog 2013. 15:10 Napisao/la  SC

Donio sam odluku da će navijači Hajduka moći koristiti južnu tribinu bez vaučera, kaže Mamić

 

Pred novinare je izašao njegov izvršni predsjednik Zdravko Mamić, presica je počela opsežnim zdravstvenim biltenom:

- Ja sam prvi dan na poslu nakon desetak dana. Obavio sam dva operativna zahvata, hvala Bogu sve je dobro prošlo. Prvi puta u svom životu sam bio tjedan dana kod kuće uz obitelj i imao sam vremena analizirati svoj život, postupke i djelovanja, kaže Mamić.

Na refrendumu za bezuvjetno ZA
- Želim reći da sam ja, Zdravko Mamić, bezuvjetno za. Izaći ću na referendum i s najvećom radošću taj dan zaokružiti ZA. To mi je dužnost. Kad sam završio za zatvoru prvi put u životu bilo je zbog prozivanja ministra Jovanovića, zbog govora mržnje. U utorak se nastavlja postupak, saslušat će se ministar, ali ja se osjećam ugroženo. Ja sam proveo noć u ćorci  ni za što. Prvi put su tražili deset, sada godinu dana zatvora. Za izgovorenu riječ. Neću šutjeti, ja sam ZA! Dok god imam krvi, jezika, zraka i pameti, neće me ušutkati. Još sam tu! Pozivam građane, odvažite se, izađite, ne dajte se zaplašiti, pozvao je Mamić.

Nastavio je Dinamov gazda u prepoznatljivom tonu komentirati nadolazeću utakmicu s Hajdukom i odluku da se Torcidi dopusti gostovanje na Maksimiru bez upotrebe vaučera.

- Donio sam odluku da će navijači Hajduka moći koristiti južnu tribinu bez vaučera. Mogu doći na blagajne i slobodno kupiti ulaznice. Pozivan BBB-ovce da se vrate na svoju tribinu. Želimo sportsko navijanje i želimo da glavni akteri budu igrači, a ja naređujem da se Hajduk u obje utakmice pregazi kao plitak potok, rekao je Mamić.

Jasno da je Mamićeva odluka u suprotnosti s odlukom HNS-a, koji je uveo vaučere na zahtjev Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja. Budući da je odbor osnovao ministar Željko Jovanović, Mamić je neizravno poništio Jovanovićevu odluku.

Nakon najave derbija krenuo se zahvaljivati svome bratu koji je, prema njegovim riječima, od momčadi napravio čudo. Evocirao je stariji Mamić i ne tako lijepe uspomene iz 'crne' 2005. godine:

- Čestitao bih mom bratu Zoranu Mamiću i njegovim suradnicima to što su napravili od jedne momčadi koja je bila na dnu, a najveće dno je Liga za bedake. Sve su to  napravili neznalice treneri s dosta vas neznalica. Moj brat po drugi puta je napravio neviđene lijepe i dobre stvari za Dinamo, mene i naše navijače. Podsjetit ću, u Ligi za bedaka u Dinamo je došao Zoran Mamić. Josip Kuže mu je dao traku, Kuže i Zoran Mamić i igrači ekspresno su ponizili cijelu nogometnu Hrvatsku. Igrali su najljepši nogomet, a Zoran je dobio poziv kod Kranjčara u reprezentaciju. Povratkom Zorana Mamića u Dinamo klub je nanizao osam naslova prvaka i pet Kupova, te je prisutan u Europi uz dvije Lige prvaka. I sada, kada smo bili na dnu, kad smo se sveli na jednu nogometnu katastrofu, on je sa svojim suradnicima, Krznarom i ostalima, preporodio ekipu. Locirali smo problem i zasad je izostala samo sreća.

Uspjeh ili neuspjeh kluba iz Maksimirske će čini se, još neko vrijeme ustao u krugu obitelji Mamić. U prilog tome idu i riječi gazde o bivšim trenerima kluba, 'nezanlicama koje su upropastile Dinamo'.

- Ove neznalice od trenera koji uzmu otpremnine od nekoliko stotina tisuća nečega, a krivac sam ja, frapiraju me time da nemaju morala. Oni su srozali Dinamo na najveći jad. Zoran Mamić je samo šef koji to koordinira, a svi dosadašnji treneri imali su pomoćnike, nosače čunjeva. Napunili smo se samopouzdanjem, Austriju smo pregazili, Černomorec pregazili, pregazili smo ovdje PSV, ali ne možete preko noći riješiti minuli nerad. Kako Dinamo prima golove, tako ih ne primaju djeca u vrtiću. A za to su krivi bivši treneri. Onda se dogodi da dvaput vodimo protiv Černomorca i primimo četiri gola glavom nakon prekida. Zato sam veliki optimist, ja vidim da su igrači karakteri, ali ne možeš kad nisi istreniran. Mi golove primamo golove kao na placu. Vi stalno pišete kako Mamić sastavlja momčad, pa ovdje bi kod ovih neznalica od trenera propali i Messi i Ronaldo, a opet bi bio krivac Mamić.

Ipak, jedno je ime izostavio iz svog repertoara, a to je, kako veli, ime koje posebno i jedino cjeni.

- Vaha Halilhodžić je trener, koji me ne želi pozdraviti. Imali smo samo peh što taj veliki trener nije imao odlučnosti da ostane, kao što sam ga molio. On je bio taj koji je bio neophodan da Dinamo bude velik. Kada bi Vaha bio ovdje pet godina, Dinamo bi bio među najboljih 20 klubova Europe. Kada bi on došao u Dinamo, ja bih se maknuo i ostavio klub njemu i mom bratu. On je trener, a svi ostali su treneri za - do podne.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.