BAKARY SARE U DINAMU

Mamić kupio petog stranca i poslao jasnu poruku

Petak, 05. srpnja 2013. 08:37 Napisao/la  I. V.

Nakon ulaska u EU više će se isplatiti igrati u talijanskoj Seriji C nego u hrvatskom prvoligašu koji ne plaća igrače

Bakary Sare novi je igrač Dinama. Sare je rođen u Obali Bjelokosti  prije 23 godine, u Dinamo dolazi iz Cluja za kojega je odigrao sve utakmice Lige prvaka, igra na mjestu defenzivnog veznog igrača. Odgojen je u Belgiji u koje je stigao kao dječak, prošao je nogometnu školu Anderlechta, koji ga je posudio Rosenborgu, pa prodao Cluju.

 

Sare (O. Bjelokosti), El Soudani (Alžir), Fernades (Čile), Migliore (Argentina) i Pinto (Portugal) su novi igrači Dinama u sezonu tijekom koje Zdravko Mamić želi izbjeći  novu blamažu u Ligi prvaka. Dovođenjem čak pet stranaca Mamić je poslao jasnu poruku, na hrvatskom tržištu Dinamo više ne može pronaći igrače  koji su kadri igrati Ligu prvaka. Ima jedan, ali je Slaven Žužul odbio Mamićevih 5 mi. eura za Antu Rebića.

 

Kakva je budućnost HNL-a? Uglavnom ovakva kakvu Mamić najavljuje! Dinamo se ne ponaša bahato, naprotiv. Mamić samo slijedi zakone tržišta, pokušava dovesti što je moguće bolje igrače za što je moguće manje novaca.

 

Ulaskom u EU stanje u domaćem nogometu još će se više pogoršati, hrvatski igrači više nisu višak u zapadnoeuropskim klubovima. Najbolji hrvatski igrači zadržat će relativno visoku cijenu na europskom tržištu, ali takvi se mogu nabrojati na prste jedne ruke.  Prije ulaska u EU igrači nešto manje tržišne vrijednosti nisu  lako pronalazili kupce,  dok su prosječni igrači odlazili u egzotične zemlje. Ubuduće će svi moći igrati po nižim zapadnoeuropskim ligama, jer više nisu stranci u EU.

 

Budući da osim Dinama samo dva, tri hrvatska kluba (Rijeka, Split, S. Belupo…) imaju kakvu-takvu platežnu moć, više će se isplatiti igrati u talijanskoj Seriji C nego u hrvatskom prvoligašu koji mjesecima ne plaća igrače. U takvoj tržišnoj utakmici najviše gubi domaća liga, koja će se svesti na natjecanje za tri, četiri kluba i  Dinamo koji davno ni po čemu ne igra hrvatski nogomet.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.