Zdravko Mamić više ne bi mogao spasiti trenera Dinama taman da mu je brat!

Četvrtak, 30. listopada 2014. 09:14 Napisao  I. V.

Problem braće Mamić su nepisana pravila ponašanja, koja određuju igrači kada trener izgubi autoritet. Zoran Mamić više ne može voditi igrače Dinama

Zoran Mamić najavio je ostavku! Agoniju Dinama može prekinuti samo smjena trenera, traumatična pobjeda u Opatiji dodatno je povećala jaz između igrača i trenera. Dinamo ne igra dobro od početka sezone iako u svlačionici odavno nije bilo takve koncentracije igračke kvalitete. Trener Dinama najavio je razgovor s čelnicima kluba nakon utakmice u Opatiji, kaže da će zajedno donijeti odluku. Zoranu je sve jasno, a Zdravku?

Zdravko nakon svakog Zoranova posrtaja najavljuje kupovinu novih igrača! Poput pravog šopingholičara, Zdravko frustracije liječi manijakalnom potrebom za kupovinom svega što mu se čini dostupnim. Već je najavio kupovinu dvojice novih središnjih braniča... Otkada je 2000. godine preuzeo Dinamo, Zdravko Mamić promijenio je 16 trenera, nekolicinu (Ivanković, Vlak, Jurčić...) je više puta vraćao i tjerao. Praktično nakon svakoga raskida gazda Dinama ponavljao je isto: treneri su najveći problem hrvatskog nogometa, jer nemaju pojma o poslu!

Naravno da je Zoran Mamić postao iznimka zbog toga što je brat! Da nije, davno bi bio smijenjen prema stručnim kriterijima koje ne određuje emotivni Zdravko. Mijenjao je Zdravko trenere zbog banalnih razloga, nakon poraza od europskih velikana, usred dvoranskog prvenstva... Zoran Mamić dvaput nije ušao u Ligu prvaka, kada je to bilo najlakše u zadnjih desetak godina. Jednom nije dočekao proljeće u Europa ligi, s ovakvim odnosom igrača neće  ni drugi put.

Problem braće Mamić su nepisana pravila ponašanja, koja određuju igrači kada trener izgubi autoritet. Zdravko Mamić više ne bi mogao spasiti trenera Dinama taman da mu je brat!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.