ZDRAVKO MAMIĆ NAREDIO STRUCI

Dinamo ide na 11 uzastopni naslov prvaka!

Petak, 06. studenog 2015. 14:44 Napisao/la  SC

Želimo da u toj reprezentaciji igra 15 igrača iz Dinama, kaže Mamić od U-17 generaciji 


Zdravko Mamić sazvao je konferenciju za novinare prvi put od kada je završio u pritvoru suočen s optužbama o financijskim malverzacijama. No, tema konferencije za novinare bili su mladi igrači Dinama, Ante Ćorić.... U Čileu je momčad Dinama igrala u kockastim dresovima, čak 12 igrača Dinama igrali su na U-17 SP-u.

- Ta je reprezentacija odigrala 30 utakmica i svih 30 dobila. Ona je također bila neslužbeni svjetski prvak na turniru u Manchesteru i na toj generaciji ćemo između ostaloga bazirati budućnost našega Dinama. Ne može jedna presica pokazat koliko ih mi cijenimo. Zahvaljujem se prvenstveno njihovim roditeljima koji su ih odgajali i svim trenerima koji su ih vodili. Imamo veliku priliku da napravimo čuda s njima u budućnosti. Želimo napraviti nešto što još svijet nije vidio, a to je da u toj reprezentaciji igra 15 igrača iz Dinama! Mene svakodnevno zovu iz cijelog svijeta i dive nam se. Kad to osjetite na rezultatu to je nešto najljepše, kaže Mamić.

Mladi Ante Ćorić iskazao je nezadovoljstvo statusom u momčadi i najavio mogući odlazak:

- Malo je reći da smo šokirani ovime što se dogodilo. Radi se o jednom od najtalentiranijih dječaka u povijesti Dinama. Moramo svi toj situaciji, koja nije od jučer, pristupiti što serioznije u ime Dinama i u ime dječaka, vanserijskog talenta koji ima samo 18 godina i pet mjeseci. U klubu sam 45 godina i nikad nisam svjedočio situaciji da je klub toliko želio pomoći jednom igraču kao što je Anti Ćoriću ili članovima njegove obitelji. Sve smo napravili i napravit ćemo sve da oni budu sretni i u budućnosti.  Pa ovo nije ni prvi ni zadnji put da se igrač i trener razilaze u razmišljanjima, u taktici, u treningu, ja bih to pripisao Ćorićevom subjektivnom dojmu koji nije utemeljen i ja mu poručujem s ove presice. Evidentno je prema svim potezima kluba - 'Ante, to je tvoj Dinamo, uhvati se rada, svojih trenera'. Ante ima ugovor do 2020. godine, mi želimo da ga odradi do kraja i ostane još duže, i naša želja je tu neupitna. Vi znate što smo činili u slučaju, Murića, Halilovića, Brodića... Nama je cilj da u Dinamu igra što više Dinamove djece. Ali znate... neki od tih roditelja stenju pod ovrhama, neki nisu zaposleni, neki imaju poslovnih problema, zdravstvenih problema, i okreću se izazovima koje im ljudi oko njih nude. A to je bazen u kojem plivaju pirane i teško je odoliti kad vam netko zašušti novčanicama. Međutim, svi uspjesi su napravljeni isključivo kroz klub. Pa mi govorimo o dječaku koji je sa 16 godina igrao za prvu momčad. Prema tome, naša je namjera jasna. Postoji samo plan A. A to je da se Ante danas pojavi na treningu i ne da se ispriča igračima i treneru nego samom sebi. Neće imati problem niti sa Zoranom niti sa mnom, niti s bilo kim. Naravno da će ovaj njegov intervju biti sankcioniran kao i bilo kojeg drugog igrača, ali ništa više ni manje. Taravel je platio kaznu, Machado je platio kaznu i to je to. Ja sam njemu uzeo 100.000 eura, a njegovi roditelji me gledaju puni ljubavi, vidiš im to u očima... Ma Ante je mlad, to je jedno dijete, čestito stvorenje, nevino i ja ne želim vjerovati u ikakav rasplet nego onaj jedini, a to je da ostane u Dinamu, tvrdi Mamić.

Murić i Halilović otišli su mimo volje Dinama:

- Ja sam s Murićevim i Halilovićevim roditeljima imao odličnu komunikaciju. Stalno se u prvi plan stavlja neki moj privatni interes, što je jedna zloća i laž. Ne postoji nikakva zakulisna priča, nikakvi odnosi, zastupanja, agencije, to je notorna laž i ja sam zahvaljujući takvim spinovima morao moje vlastito dijete..., onemogućen mu je rad u Hrvatskoj, što je protuustavno. Što ima loše što je moj sin imao neki kontakt oko igrača, savjet, što je u tome loše? To su priče 'ki bi da bi', to nema veze s ovim slučajevima mladih igrača. Nema nikakvih Mamićevih igrača i privatnih interesa. To je jedna obična laž i neistina. Za mene postoji samo Dinamo koji je iznad moga života i moje obitelji! Što god vi o tome mislili, smatra Mamić.

Izvršni dopredsjednik osvrnuo se kratko na stanje u prvoj momčadi:

- Evidentno je da je Dinamo u stalnom rastu. Odbijali smo unosne ponude, igrače ostavili na okupu, ostavit ćemo ih i dalje isto kao i stožer i poručujem navijačima da ne budu zabrinuti i frustrirani što smo treći u prvenstvu. Jamčim svima da ćemo od sljedeće 23 utakmice koje su ostale do kraja, da Dinamo mora pobijediti minimalno 19 ili 20, a samo jednu možemo odigrati neriješeno. To je naređenje za našu struku! Dinamo ide na 11 uzastopni naslov prvaka! Zato, navijači nemojte brinuti, to je moj zahtjev i moja naredba u ime cijelog kluba. Mi znamo što imamo u svlačionici, a imamo karakterne dečke. Nismo kukali kao drugi, mi igramo bez šest, sedam najboljih igrača jer smo prorijeđeni ozljedama, a izgledamo kao nikad ozbiljnija momčad, zaključio je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.