Yoshika Matsubara: Ključ Kanekina uspjeha ovisi o tome koliko će se brzo adaptirati

Subota, 29. srpnja 2023. 11:35 Napisao/la  B. K.

Dinamo još nikoga nije prodao, klub koji samo na primanja svih zaposlenika godišnje troši cca 35 mil. eura živi od prodaje igrača

Yoshika Matsubara
Yoshika Matsubara

Ljetni prijelazni rok u Dinamo prolazi neobično.

Dinamo još nije prodao ni jednog igrača kapitalne vrijednosti, do sada je došao samo jedan igrač koji bi trebao postati pojačanje, tako je barem najavljen Japanac Takuro Kaneko.

- Takuro je odličan s loptom, brz, vrlo dobar tehničar, kaže Yoshika Matsubara, bivši igrač Rijeke koji trenira momčad Iwate Grulla Morioka, člana J3 lige, trećeg razreda profesionalnog natjecanja u Japanu.

Matsubara je prvi japanski igrač koji je igrao u Rijeci, bio je član momčadi koja je u sezoni 1998/99 ostala prikraćena za titulu prvaka.

Nekadašnji igrač Rijeke zna što će Kaneku biti najteže u Hrvatskoj:

- Ključ njegovog uspjeha ovisi o tome koliko će se brzo adaptirati na život u Hrvatskoj. Velike su razlike u kulturi i načinu života u odnosu Japana i Europe. Ako u tome uspije, bit će pravo pojačanje, smatra Matsubara.

Dok se čekaju istinska pojačanja, Dinamo neobično dugo kalkulira s prodajom najboljih i najskupljih igrača, zagrebački klub postao je poznat na europskom tržištu po izlaznim transferima pretežito reprezentativaca.

Josip Šutalo mogao bi postati najskuplji igrač s obzirom da Dinamo traži najmanje 30 mil. eura, Dominik Livaković, Luka Ivanušec i Bruno Petković stalno su u izlogu.

Najskuplji igrači Dinama još uvijek nisu nigdje otišli, treba znati da klub koji samo na primanja svih zaposlenika godišnje troši cca 35 mil. eura živi od prodaje igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.