UEFA kaznila Dinamo zbog nepoštivanja financijskog fair-playa

Petak, 20. svibnja 2016. 20:48 Napisao/la  SC

Dinamo kažnjen 200.000 eura zbog tzv. akumuliranog minusa, koji ne smije iznositi više od 5 milijuna eura. Dinamov minus iznosio je 6,9 milijuna eura

UEFA je kaznila Dinamo zbog kršenja financijskog fair-playa. Dinamo mora platiti 200.000 eura, povrh toga iduće sezone umjesto 25 smije prijaviti 23 igrača.

Dinamo je kažnjen zbog tzv. akumuliranog minusa, koji ne smije iznositi više od 5 milijuna eura. Dinamov minus iznosio je 6,9 milijuna eura, pa su hrvatski prvak i UEFA potpisali sporazum u vezi financijskog fair playja prema kojem će krovna nogometna organizacija u idućih godinu dana pratiti poslovanje zagrebačkog kluba.

-  Zbog realiziranih transfera Pinta i Brekala kao i posebnog računovodstvenog tretmana Brozovića i Čopa gdje se veći dio transfera knjiži u 2016. kao i ugovorenih bonusa kod Halilovića i Šimunovića mi sigurno nećemo imati nikakvih problema zadovoljiti kriterije financijskog fair playja. Što se tiče minusa, on je napravljen radi zadržavanja okosnice momčadi i ne prodavanja igrača što smo si mogli priuštiti jer je Dinamo imao dobit iz prenesenih razdoblja s kojim je pokrivao dospjele obveze, a sve, naravno, s ciljem ostvarivanja što boljih rezultata,  rekao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina.

- UEFA je napravila detaljan uvid u poslovanje Dinama gdje je kao olakšavajuću okolnost navela da je Dinamo izvršio sve obaveze prema igračima, trenerima, stranim klubovima i agentima. Klub je predao detaljan plan poslovanja za 2016. u kojoj je planirano da se navedeni minus stavi u granice financijskog fair playja. Na osnovu tog plana odobrena nam je licenca za europska natjecanja u sezoni 2016./2017., objasnio je  financijski direktor Matej Škegro.

Budući da Dinamu tek trebaju sjesti novci od izlaznih transfera Čopa, Brozovića i Brekala,  modri će do kraja sezone biti u velikom financijskom plusu. Unatoč tome Dinamo ove sezone neće dobiti nagradu UEFA-e za uredno poslovanje kao prošle sezone.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.