Trener najlošije momčadi u povijesti Lige prvaka misli da je Dinamo u svakoj utakmici sve bolji!

Ponedjeljak, 19. studenog 2012. 16:08 Napisao/la  ZG

Uz malo sportske sreće i koncentracije u završnici, u Portugalu može završiti bolje za nas, kaže trener Dinama Ante Čačić uoči utakmice protiv Porta u srijedu

Ne zamaram se time hoćemo li postići pogodak ili ne, ispalio je Dinamov trener Ante Čačić uoči puta u Portugal na okršaj 5. Kola A skupine Lige prvaka protiv Porta u srijedu na stadionu Dragao.

Nanizali su deset poraza, upisali razliku pogodaka 0:10, statistički su još lošiji nego što su bili lani pod vodstvom Krunoslava Jurčića u istoj ovoj fazi natjecanja, europski se mediji iščuđavaju Dinamovoj nemoći, na dobrom su putu srušiti vlastiti (!) rekord najlošije momčadi u povijesti Lige prvaka unutar jedne sezone, a pritom nas profesorskim gardom uvjeravaju da je to sasvim normalno, realno, očekivano… I sve je to trener garnirao tvrdnjom: “ne zamaram se time hoćemo li postići pogodak.”

Pa, čime se onda zamara?

- Trebamo biti realni. Mislim da smo u svakoj novoj utakmici Lige prvaka sve bolji. Cilj nam je uhvatiti nešto više od dobroga dojma. Porto je vodeća momčad naše skupine i apsolutni favorit, dodao je Čačić.

Pritom je provukao da je zagrebačka utakmica, dvoboj prvoga kola, u kad je Porto pobijedio s 2:0, pokazala da se Dinamo može nositi s Portugalcima.

- Ta je utakmica pokazala da su oni bolji, ali i da možemo igrati protiv njih, jer smo do samoga kraja bili tu negdje i rezultat je bio neizvjestan. Uz malo sportske sreće i koncentracije u završnici, u Portugalu može završiti bolje za nas. Željeli bismo igrati otvorenije, ali suparnik nas kvalitetom tjera u podređeni položaj gdje moramo biti kompaktni. Kad dođemo u posjed lopte moramo biti drski, arogantni i tražiti nešto više.

Čačić u Portugalu neće moći računati na Antu Rukavinu kojega je shrvala visoka temperatura. A, hoće li biti prostora za 16-godišnjeg Alena Halilovića?

- Ušao je na prošloj utakmici protiv PSG-a u Parizu, a i sad je u kadru od 16 igrača. Svakako je moguće da dobije ponešto minuta i u Portu.

Je li Halilović najdarovitiji igrač kojega je Čačić trenirao?

- U tim godinama svakako je, potvrdio je maksimirski trener.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.