Sudac upozorio Zdravka Mamića, sljedeći ispad znači udaljavanje iz sudnice do okončanja postupka

Utorak, 04. srpnja 2017. 10:54 Napisao/la  SC


Na županijskom sudu u Osijeku nastavljeno je suđenje  Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru.

U Osijeku je danas trebao svjedočiti Eduardo da Silva, koji je poslao ispričnicu budući da ne može pristupiti suđenju zbog obveza u svom klubu u Brazilu. Očekuje se da će njegov iskaz biti pročitan na današnjoj raspravi.

U ponedjeljak je Zdravko Mamić izveo još jedan perfomans. Tijekom svjedočenja računovotkinje Dinama Vesna Juraić, inače punice Luke Modrića, demonstrativno je napustio sudnicu iznerviran načinom na koji sudac  Darko Krušlin interpretira svjedočenje.

- S obzirom na jučerašnje nedopušteno ponašanje Zdravka Mamića, kojim opetovano ometa raspravu, a zbog čega je više puta upozoren te dva puta i udaljen iz sudnice, predsjednik vijeća poučava Zdravka Mamića i ostale okrivljenike te stranke u postupku da su dužni pridržavati se reda u sudnici i pokoravati se nalozima suda. Posebno se osvrćem na Zdravka Mamić i upozoravam ga na odredbu članka 396. ZKP-a, a o čemu je i ranije upoznat. Ako tako ne postupe, mogu biti upozoreni, novčano kažnjeni ili sankcionirani najtežom mjerom, udaljavanjem sa suda na duže vrijeme, pa i do okončanja postupka. Očito da ranije upozorenja Zdravku Mamiću nisu dala rezultate. Izriče se upozorenje Zdravku Mamiću da će sljedeći njegov ispad rezultirati udaljenjem iz sudnice do okončanja postupka. Jeste li razumjeli?, pitao je sudac Mamića.

Sudac je ponovio pitanje, Mamić je kimnuo glavom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.