SUD DONIO ODLUKU

Mamić može na slobodu, ali ne smije u Dinamo

Utorak, 08. prosinca 2015. 14:26 Napisao/la  SC

Čini mi se suluda ta zabrana kontakta između nas dvojice ili mene i nećaka, kaže Zoran Mamić


Zdravko Mamić izlazi iz pritvora čim uplati 14 milijuna kuna jamčevine, ali ne smije obnašati bilo kakvu funkciju u Dinamu.

Mamić će se braniti sa slobode od optužbe da je iz Dinama zajedno sa suokrivljenicima izvukao oko 200 mil. kuna, ali ne smije kontaktirati svjedoke među kojima većina obanaša različite dužnosti u Dinamu. Nitko Mamiću ne može zabraniti da dođe u Maksimir i gleda utakmice, ali...

Zanimljivo da nitko Mamiću ne brani da obnaša dužnost dopredsjednika HNS-a iako funkcija podrazmumjeva moguće kontakte sa svjedocima. To što u HNS-u predstavlja Zagrebački županijski NS ne priječi mu kontakte s čelnicima Dinama.

- Čini mi se suluda ta zabrana kontakta između nas dvojice ili mene i nećaka. Pa i Zdravka i njegovog sina. Izgleda da ću morati češće davati intervjue, pa će on valjda preko medija meni odgovarati. Malo je neobična situacija, komentirao je sudsku odluku Zoran Mamić na konferenciji pred utakmicu protiv Bayerna.

Što se tiče funkcioniranja kluba, mlađi Mamić vjeruje da tu neće biit problema:

- Imamo stvar pod kontrolom i u tom scenariju, postoje ljudi u klubu koji moraju izvršavati svoje obveze. Nije isto sa Zdravkom ili bez njega, ali nije problem što u jednom periodu neće moći vidjeti mene ili druge ljude. Moramo prvo dobiti rješenje Suda, vidjeti što je odlučilo to Žalbeno vijeće. Ne znamo hoće li on morati dati ostavku ili pak dobiti nekakvu suspenziju. Spremni smo na obje opcije za jamčevinu, ali na kraju će Zdravko donijeti konačnu odluku, rekao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.