ZDRAVKO MAMIĆ RUŠI GRANICE

Soudaniju ponuđeno 5 mil. eura za tri godine

Ponedjeljak, 09. siječnja 2017. 16:20 Napisao  I. V.

 Soudani u Dinamu može zaraditi otprilike isto kao u Sunderlandu


Zdravko Mamić silno želi osvojiti titulu prvaka! Ponuda koja čeka Soudanija nema ni jedno drugo opravdanje!

Dinamo je alžirskom reprezentativcu ponudio 5 milijuna eura zarade u tri godine novog ugovora ili oko 1,6 milijuna eura godišnje.

Nevjerojatna ponuda samo je djelomično uvjetovana Mamićevim tržišnim refleksom.

Soudaniju tekući ugovor istječe na ljeto. Dinamo u zimskom prijelaznom roku mora prodati igrača koji ne želi produljiti ugovor inače će na ljeto otići bez odštete.

Jasno da bi Mamić  na ljeto pokušao prodati Soudanija i ako se ugovor produlji, ali pod uvjetima koje određuje Dinamo. Prodaju bi olakšala nova titula prvaka, igrače je lakše plasirati na tržište kroz  Ligu prvaka.

Visina ponude svejedeno zapanjuje, jer Soudanija dovodi u poziciju koju nije imao ni jedan igrač u povijesti HNL-u!

Naime, Soudani godišnju plaću od 1,6 milijuna eura jako teško u 30. godini može dobiti u puno jačim i bogatijim ligama od HNL-a.

Zašto bi Soudani negdje otišao  ako do 32. godine u Dinamu može zaraditi otprilike isto kao u Sunderlandu, koji je trenutno zainteresiran za njegove usluge.

Lakše je u zrelim godinama igrati ležerno u HNL-u nego za isti novac patiti pod pritiskom u nekoj jakoj ligi.

Ponuda ruši granice razborita ulaganja, protivi se Mamićevoj merkantilnoj naravi i ukazuje koliko je savjetniku Dinama zapravo stalo da Rijeka ne osvoji titulu prvaka.   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.