Skupština GNK-a Dinamo: Rijeka vodi šest bodova ispred kluba s triput većim proračunom!

Ponedjeljak, 19. prosinca 2016. 23:05 Napisao/la  SC

Je li Andrijašević naša greška? Iz ove perspektive ispada da je, pogotovo sada kada je proglašen najboljim igračem 2016. godine, kazao je direktor Svetina


Održana je  Skupština GNK Dinama. Planirani prihodi za 2017. godinu iznose 227.900.000,00 kuna, toliko iznose i planirani rashodi.

Dakle, Rijeka vodi na ljestvici sa šest bodova prednosti ispred kluba koji ima cca. triput veći proračun! Jedan od razloga je sljedeći:

- Puno je naših igrača otišlo tamo, pa tako i Andrijašeivć, ali mi smo uvijek ispred Rijeke. Je li Andrijašević naša greška? Iz ove perspektive ispada da je, pogotovo sada kada je proglašen najboljim igračem 2016. godine. Naš je posao da vodimo klub, a samo struka procjenjuje momčad. I struka je evidentno pogriješila, to je sada svima jasno. Ali, Dinamo će i s Andrijaševićem u Rijeci biti prvi. Nismo navikli godinu završiti na drugom mjestu, ova nas situacija mora sve mobilizirati. Na proljeće moramo biti bolji. Čestitamo Rijeci na jesenskom naslovu, vjerujem da će oni nama isto tako u svibnju čestitati na 12. uzastopnom naslovu, odgovorio je direktor Tomislav Svetina na pitanje skupštinara zašto je Dinamo pustio Andrijaševića u Rijeku.

Barišić: Bit ćemo najbolji u Hrvatskoj
- Uvjeren sam da ćemo se u idućoj godini jednako veseliti i nastaviti kao što smo išli do sada. Bit ćemo najbolji u Hrvatskoj i nastupat ćemo u Europi. Teškoća ima, ali mi smo tu da ih riješimo. Naša je parola nema predaje, kazao je predsjednik Mirko Barišić.

- Dinamo je osvojio duplu krunu u seniorskoj konkurenciji, uvjerljivo završio sezonu. U mlađim kategorija smo osvojili pet od šest naslova, a samo jedna od najtrofejnijih naših generacija, ona 1998. godišta, nije osvojila Kup. On je otišao u Osijek. Dali smo velik broj reprezentativaca za Euro, ušli smo u Ligu prvaka. A cilj je bila grupna faza europskih natjecanja. Nastupi u Ligi prvaka nisu bili uspješni kao lani, mi zbog smjene generacije i promjene trenera nismo bili konkurentni. To nas ne veseli i mogu obećati da ćemo sljedeće sezone biti bolji. Afirmirali smo puno mladih igrača, a jedan smo od 13 klubova Europe koji već deset godina uzastopce igraju grupnu fazu europskih natjecanja, izdvojio je Svetina svjetle točke godišnjeg izvještaja.

Što se tiče poslovanja, Dinamo je prošle godine smanjio plaće za čak 5 milijuna eura i vratio kredit od 18,5 milijuna eura. Direktor Svetina znakovito je najavio da Dinamo dovodi pojačanja:

- Na ljeto nismo našli adekvatne igrače,  sada hoćemo, tvrdi Svetina.

Inače, na Skupštini koja je trajala samo pola sata, bilo je nazočno 58 od 80 članova.

Naravno, među njima bio je savjetnik Zdravko Mamić, koji se nije oglasio.

Isto kao što nitko nije službeno spomenuo privatizaciju kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.