SKUPŠTINA DINAMA

Mamić: Za Božić mi opet prijeti zatvaranje

Ponedjeljak, 11. prosinca 2017. 20:41 Napisao/la  SC

Dinamo spreman za pretvorbu u š. d. d.

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić


U ponedjeljak je održana  redovita Skupština Dinama, kao i obično najviše su zanimljiva financijska izvješća najbogatijeg hrvatskg kluba.

Rashodi u 2017. godini bili su 326 milijuna kuna, prihodi su bili 221 milijun kuna.

Manjak od 103 milijuna kuna Dinamo će pokriti iz bilance za 2016. godinu, koja je bila pozitivna. Negativna bilanca u 2017. godine posljedica je neuspjeha u HNL-u i Europi ove sezone.
 
 Većina prihoda u 2017. godini ostvarena je od prodaja Brozovića i Roga, te  Pivarića i Fernandesa.
 
 Planirani rashodi za 2018. godinu iznose 266 milijuna kuna, dok su planirani prihodi 279 milijuna kuna.
 
 Ako se gleda struktura prihoda,  91% prihoda Dinamo namiče od prodaje igrača ili nagrada UEFA-e.
 
Ove godine dodatno je bio zanimljiv izvještaj vezan za skorašnju privatizaciju kluba:

- Naš elaborat je predan na Povjerenstvo koje o tome odlučuje i HNS, a radila ga je vodeća revizorska kuća u svijetu u skladu sa Zakonom o sportu. Dinamo bi u sljedeću sezonu trebao krenuti kao š.d.d., a temeljni kapital Dinama procijenjen je na 210 milijuna kuna. Postupak preoblikovanja ide kroz pet krugova. Ovo je jako bitno, to je povijesni trenutak za klub. S takvim temeljnim kapitalom i novcem Dinamo može biti konkurentniji u Europi, mislim da će ovo biti prekretnica u radu našega kluba. Ovo je ekskluziva. Ovo nije preoblikovanje kao ono od Hajduka, mi ostvarujemo velike prihode, dok su Hajduk i drugi klubovi preoblikovanje radili zbog velikih dugova. Na tržištu se Dinamo i Hajduk ne mogu usporediti. Siguran sam da ćemo imati ozbiljne kupce, pa da to neće završiti kao kod Hajduka, rekao je direktor Tomislav Svetina.

Na skupštini je bio savjetnik Zdravko Mamić, koji je 2017. godinu proveo u sudnici.

- Te inkriminacije mogu objesiti 'mačku o rep'. Jedan se postupak vodi protiv mene, uskoro će krenuti i drugi. Budite sigurni da nijedna lipa nije otišla iz Dinama iako oni u optužnici tvrde da jest. Tvrde da je oštećen. Ali, gle čuda, državni proračun nije oštećen ni za jednu lipu! Ali, kažu da je neosnovano uplaćeno cca. 90 milijuna kuna u taj isti državni proračun. Ako bih ja bio kriv, država bi morala vratiti 90 milijuna neosnovano uplaćenog poreza! Nadalje, članovi IO i NO, zaduženi za nadzor poslovanja, i revizori eksplicite kažu da Dinamo nije oštećen i da ne traži nikakvu odštetu. Znači, državni proračun nije oštećen, Dinamovi organi kažu da klub nije oštećen. Recite mi zašto se na silu želi dokazati da je Dinamo oštećen?! Danas sam bio s devet odvjetnika, koji mi kažu da moj slučaj u Osijeku državu košta desetak milijuna kuna. Pa to je novac poreznih obveznika. Danas je u USKOK-u bio i predsjednik Barišić jer je navodno pronađen nekakav račun koji je 2002. godine otvoren u Austriji, a mi tada nismo ni bili  u klubu. Uvijek se barata mojim imenom, ja sam krivac i za vremensku prognozu.  Za Božić mi opet prijeti zatvaranje, nemojte biti iznenađeni ako se to opet dogodi. Ali, vjerujte mi, lani su me malo uhvatili na spavanju, ali sada će Dinamo opet biti prvak, rekao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.