SKUPŠTINA ODLUČILA

Dinama uskoro postaje dioničarsko društvo

Ponedjeljak, 23. veljače 2015. 19:52 Napisao/la  SC

Ako ne uspijemo, to znači da Bog i naši članovi žele da ostanemo udruga, kaže  Mamić

Dinamo ide u preoblikovanje odlukom Skupština kluba na sjednici održanoj u ponedjeljak. Prema podacima koje je iznio Zdravko Mamić, preoblikovanje je jedni spad za Dinamo. Prema financijskom izvješću Dinamo je prihodovao 120.725.071 kuna, a rashodi su iznosili čak 211.372,783 kuna.

- Dinamo ima 90.674.712 kuna knjigovodstvenog manjka. Bitno je napomenuti da je ovdje prikazana i amortizacija, koja iznosi oko 36 milijuna kuna. Manjak će biti pokriven viškovima iz prethodnih godina. Na dan 31. prosinca 2014. godine potraživanja iznose 202.425.000 kuna, a odnose se na rate transfera Vrsaljka, Čopa, Halilovića, Jedvaja. Ovdje nije ušlo 90 milijuna kuna koje smo ostvarili prodajom Čopa i Brozovića, to ćemo knjižiti kako rate dospiju. Treba nam novi iskorak, a to je preoblikovanje, jer su rashodi ogromni. Ponukala nas je neimaština kao i fair-play FIFA-e i UEFA-e koja udrugama gradjana tolerira 5 milijuna eura "minusa" tri godine u nizu, a kao d.d. čak 15 milijuna eura. Stalno nas je proziva da smo prćija, IO je predložio preoblikovanje. Nudimo na tržište Dinamove dionice, pa neka članovi i poduzetnici ulože u Dinamo. Ako ne uspijemo, to znači da Bog i naši članovi žele da ostanemo udruga, napominje Mamić.

Mamić je iznio zanimljive podatke iz poslovanja najbogatijeg sportkog kluba u Hrvatskoj:

- Imamo 145 igrača pod ugovorom, 77 igrača na stipendijskom i 68 profesionalnih. Neki misle da to neminovno vodi u bankrot, ali zamislite koliko će ti igrači vrijediti u budućnosti. Sve razgovore s djecom vodim osobno, nema tog čovjeka koji to može tako kvalitetno napraviti kao ja, jer su roditelji napadnuti od europskog tržišta i cijelog svijeta. Naša je škola na glasu i napadaju nas menadžeri sa svih strana. Pravo je čudo što kada uspijemo nagovoriti igrače da ovdje traže svoj put! Imamo 145 čuda, nitko nije otišao osim Murića, tvrdi Mamić.

Dinamova pozicija u hrvatskom nogometu je sljedeća:

- Često se zanemaruje, da nema Dinama, ne bi bilo hrvatskog nogometa. Zar da se ispričamo jer smo najbolji? Neka nas protivnici kopiraju, barem bi trebali tako gledati na stvari. Jako je velika uloga Dinama u opstojnosti hrvatskog nogometa i rezultatima hrvatske reprezentacije... Igrali smo u Italiji protiv Talijana 0:0. Nikada jedna momčad nije posramila jednu silu kao što je to učinila Hrvatska. Jedanaest igrača koji su tamo nastupili prošli su kroz Dinamo, a u reprezentaciji sa SP-a čak njih 18 prošlo je kroz Dinamo. Izvozimo igrače, donosimo veliki novac Hrvatskoj, pa kupujemo hrvatske igrače kako bi hrvatski klubovi mogli preživjeti, dajemo svoje igrače koje smo školovali, posuđujemo ih drugim klubovima i još ih plaćamo, jer ih oni ne mogu platiti jer su siromašni. Optužuju nas da činimo hrvatsko prvenstvo neregularnim, ma zamislite, naglašava Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.