Sergej Jakirović: Presjekao nas je jedanaesterac, pokazali smo mentalnu snagu

Nedjelja, 05. svibnja 2024. 22:29 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: Screenshot

Sergej Jakirović bio je zadovoljan nakon posljednjeg sučevog zvižduka na Rujevici.

- Moram priznati da prvo poluvrijeme nismo izgledali dobro, Rijeka je bila bolja na prvoj  i drugoj lopti, tu su nam napravili velike probleme, previše smo bili razvučeni. Na poluvremenu smo se odlučili promijeniti sustav. Presjekao nas je jedanaesterac, a onda je momčad pokazala ogromnu mentalnu snagu, uspjeli smo preokrenuti rezultat pogotkom Brune Petkovića i Hoxhe. Jako mi je drago zbog Hoxhe, zbog njegovog samopouzdanja. Na kraju smo se uspjeli obraniti, Rijeka je jako nezgodna iz auta i kornera, mislim da su imali i jednu stativu. Obranili smo tri boda u direktnom dvoboju, sada smo korak bliže našem cilju.  Znamo svi da je na Rujevici teško igrati, gledatelji daju ogromnu energiju momčadi, ali Dinamo je uspio i sedmi put pobijediti na Rujevici, rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama, pa nastavio:

- Hoxhu smo jako dugo skautirali, u nedostatku opcija koje smo tražili na kraju smo ga doveli jer nam je najviše bilo isplativo. Drago mi je zbog njega, njemu ovaj pogodak puno znači, uspio je zabiti odlučujući pogodak.

- Ovo mi stvarno djeluje nestvarno, svašta smo prošli ove sezone. Kao da su svi jedva čekali da Dinamo potone, da više nije toliko dominantan, ali to je tako kada si godinama na vrhu. Svima dosadiš i svi hoće neku promjenu, to je isto ljudski i prirodno. No, dečki, ali i čitav klub, još su jednom dokazali da je Dinamo najbolja momčad u Hrvatskoj.

U 53. minuti čitava Dinamova klupa pobunila se na jednu sudačku odluku.

- Komentirali smo sa sucima, s njegove točke gledišta mislio je da nije za drugi žuti, moram se s time složiti. No, samo sam rekao da se vidjela reakcija Rijekine klupe, gdje su vadili Selahija. No, to je nogomet, sudac je odradio jako dobar posao.

Nogometašima Dinama slijedi domaći dvoboj s Osijekom.

- Osijek je dobra momčad s odličnim trenerom, koji ne može ništa promijeniti preko noći i treba mu malo vremena. Pripremit ćemo se dobro, jako nam je važno kako će ta utakmica završiti, moramo napraviti sve da osvojimo tri boda. Znamo da neće biti jednostavno, igramo u Maksimiru, ali vjerujem da će tribine biti pune, zaključio je Sergej Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.