Sergej Jakirović najavio uzvratnu utakmicu protiv Sparte

Srijeda, 30. kolovoza 2023. 20:15 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Dinamo u četvrtak igra uzvratnu utakmicu play-offa Europske lige protiv Sparte u Pragu, gdje brani prednost od dva pogotka iz prve utakmice (3:1):

- Znamo da imamo dva pogotka prednosti iz prve utakmice, isto tako znamo da je Sparta dobra momčad. Sigurno jest da će pokušati sve kako bi anulirali našu prednost. Želim da budemo hrabri, da igramo našu igru, da čekamo svoje šanse, koje ćemo vjerujem napraviti. Ta da budemo fokusirani na sve zahtjeve koje postavimo pred momčad. Raspoloženje momčadi je odlično, ove dvije pobjede nad Spartom u prvoj utakmici i Rijekom, dale su nam ogroman vjetar u leđa. Još se više diglo samopouzdanje, igrači vide da je moguće igrati dobro, da je moguće trčati, boriti se do kraja. Kad smo raspoloženi za trku i za borbu, kad imamo dobar momčadski duh, pomažemo jedni drugima i doslovno se bacamo na glavu za svaku loptu, onda smo moćni. Individualna i momčadska kvaliteta nije upitna, kazao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Evo kakvu utakmicu očekuje trener Dinama:

- Predviđam otprilike što se može dogoditi. Da sam ja trener Sparte sigurno bih tražio brzi pogodak. Očekujem da će Sparta uz pomoć punog stadiona krenuti po pogodak što je moguće prije. Nažalost, nema naših navijača, ali bili su u utorak na našem treningu, dali su nam veliku podršku, zahvalni smo im na tome. To nam puno znači, moramo napraviti sve da odigramo dobru utakmicu, te da se plasiramo u Europsku ligu. Svi žele igrati. Kad ih pitaš individualno, svi govore da su maksimalno spremni. Mladi su, dečki današnje generacije se jako brzo oporavljaju. Ima puno resursa koji im u tome pomažu. Ovo kad igramo četvrti dan utakmicu i nije problem. Veći je problem recimo, nedjelja. To je utakmica, kako ja volim kazati za dva dana. Ali ima nas, svi su važni, bitno je da danas, ovi koje izaberemo i ovi koji će ući naprave sve. Važnije je tko će završiti utakmicu, obično se tu događaju najbitnije stvari, poručio je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.