Sergej Jakirović: Nad glavom mi je veliki upitnik zašto smo prvo poluvrijeme bili prazni

Petak, 01. rujna 2023. 00:26 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović: Nad glavom mi je veliki upitnik zašto smo prvo poluvrijeme bili  prazni

Dinamo je ispao iz Europske lige nakon neočekivanog poraza (1:4) od praške Sparte u uzvratnoj utakmici play-offa:

- Prvo bih želio Sparti čestitati na pobjedi i prolasku u Europsku ligu. Oni su danas, pogotovo u prvom poluvremenu bili bolji suparnik. Ne znam zašto smo tako loše reagirali u prvoj dionici. Dogodilo se ono najgore, primili smo odmah pogodak. To je Sparti dalo krila, uz pomoć publike su krenuli žestoko. Drugi gol smo primili iz prekida, dobro, tu smo bili inferiorni u visini. Pokušali smo u poluvremenu promijeniti stvari. Mislim da smo uspjeli s dvije zamjene. Dobili smo više žustrine, pogotovo u sredini terena s Ljubičićem. S Baturinom na krilu smo dobili više probojnosti. Žao mi je da kod 0:2 Ljubičić nije uspio zabiti zicer. A dogodilo se najgore, nakon te šanse odmah smo primili pogodak za 0:3. Smogli smo snage, vratili smo se na 1:3, mislim da smo većinu drugog poluvremena kontrolirali u smislu posjeda i stvaranja nekih situacija. No, nismo ih realizirali. Ja nisam vidio četvrti gol. Nije mi jasno kako smo uspjeli primiti taj gol iz neke duge lopte. U posljednjih pet minuta bilo je teško očekivati da ćemo se opet uspjeti vratiti. Sparta je to lagano privela kraju. Mi ćemo sve analizirati, nema više vraćanja na ovo, okrećemo se prvenstvu, sad nam prvenstvo majka svega, kazao je Sergej Jakirović, koji je ovako odgovorio je li doživio najteži poraz u karijeri:

- Je, sigurno da je... Da, bilo je još težih poraza, ali nisu bilo ovako važni, borili smo se za ulazak u Europsku ligu. A naročito s obzirom na prvu utakmicu i prednost od dva gola. Znam sve, raspored je gust. Ali imamo vremena da se regeneriramo. Jedino mi je nad glavom veliki upitnik zašto smo prvo poluvrijeme bili tako prazni. Nismo se pomjerali, linije nisu bile kompaktne, zato smo reagirali u poluvremenu. Imate neke trenutke kad dominirate i morate svoje šanse iskoristiti. Nemamo vremena za plakanje, pred nama su nove utakmice. Moramo izvlačiti pouke, samo mi ih izvlačimo na svojim greškama. Ne vjerujem da je to zbog fizičkog stanja. Zato što bismo mnogo prije pali u drugom poluvremenu. Čak smo u drugom dijelu mi Spartu više stavili pod pritisak. Može sve to biti psihološke prirode. Međutim, za to nema nikakvog razloga. Mi smo zadnje dvije utakmice pobijedili, to nam je dalo krila. Ali ovo sve i to golovi u zadnjim minutama su za dublju analizu. Dečkima je teško, svima nam je teško. Mi se jednostavno iz ovoga moramo izvući. Ovaj poraz nimalo nije ugodan, ali okrećemo se nedjelji i utakmici s Osijekom da pokušamo nešto napraviti, zaključio je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.