Sergej Jakirović: Moji su igrači heroji, odigrali su nevjerojatnu utakmicu 68 sati nakon Betisa

Nedjelja, 25. veljače 2024. 18:04 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Sergej Jakirović očekivano je bio zadovoljan nakon pobjede nad Rijekom u derbiju.

- Rekao bih da su moji igrači bili heroji. Igrati ovakvu utakmicu 68 sati nakon Betisa, a kako je utakmica išla dalje činilo mi se da smo sve više i više pritiskali. U prvom poluvremenu smo bili strpljivi, nismo jurcali, znali smo da će Rijeka prijetiti iz polukontri i kontri s obzirom na postavu koju je složio kolega Sopić. Možda smo mogli malo više šutirati na gol, ne znam kako ona lopta Petkovića nije ušla, ali Radeljić je to fantastično skinuo. U tih 15-ak minuta drugog poluvremena gol je visio u zraku, imali smo nekoliko šansi u kojima je lopta prošla tik uz stativu. Nismo se mirili s bodom, stalno smo pritiskali i Broda je na kraju zabio taj jedanaesterac. Mislim da smo bili bolji za jedan gol, rekao je Sergej Jakirović, trener Dinama strahovao je da bi nakon utakmice protiv Betisa moglo doći do pada u igri.

- S obzirom na to da je energetska potrošnja bila velika odigrali smo nevjerojatno. Odlučili smo se za isti sastav, a da nam poslije igrači koji uđu s klupe donesu impuls i energiju. I donijeli su. Petković nam je ujutro bio upitan, razmišljali smo i o tome da ubacimo Kulenovića.

Kazneni udarac za Dinamo izveo je Fran Brodić.

- Brodića sam odabrao zato jer je bio najsvježiji. Vidio sam da se Baturina šulja oko lopte, ali Brodić je i na pripremama pucao i rekao sam da mora pucati. Ne znamo gdje gonimo, ideš iz utakmice u utakmicu, Betis nismo stigli niti proslaviti, što je bio veliki uspjeh, a već nam je došla Rijeka koja je imala niz od šest utakmica, koja je odlična momčad, potentna i stvarno je trebalo naći snage da ostvarimo ovu pobjedu, zaključio je Sergej Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.