Raspad sistema: Sada je svejedno tko će biti trener europskog Dinama!

Petak, 07. studenog 2014. 08:56 Napisao/la  SC

 Nakon što je Zoran najavio ostavku nakon blamaže u Opatiji, Zdravko je stao iz brata i izgubio zadnju šansu da nešto napravi u Europi. Samo je šok-terapija mogla potaknuti rastrojenu momčad uoči utakmice protiv Salzburga!

Raspad sustava! Dvije riječi najbolje opisuju stanje duha u momčadi Dinama, koja je odavno postala skup skupih pojedinaca bez vođe na terenu i klupi. Nakon još jednog sramotnog poraza (1:5) i oproštaj od ambicija da će Dinamo napokon jedno proljeće dočekati u Europi, pomoćni tener doslovno plače, glavni trener narikuje nad sudbinom, igrači ne znaju što se događa... Klasična priča podvučena modrim.

- Ovo mi je jedan od težih trenutaka u mojoj karijeri. U Dinamu sam od 1989. godine, ovo je stvarno bolno, ne mogu shvatiti igrače koji imaju ovakvu priliku. Jako sam tužan i šokiran, potresen, u igračkoj karijeri nikad nisam dobio pet pogodaka u Zagrebu, rekao je pomoćni trener Igor Cvitanović sa suzama u očima.

- Očitali su nam nogometnu lekciju. Treba priznati da su jako dobri, bolji od nas, zasluženo su nas u dvije utakmice deklasirali. Odmah nakon utakmice je teško nešto jako dobro analizirati. U prvom poluvremenu nismo bili opasni, ali nije izgledalo da će ovako ispasti. Presjekli su nas drugi i treći gol koji je bio ofsajd, no na to se nećemo izvačiti. Ne možemo pronaći odgovor na strah mojih igrača, nesigurnost i pomanjkanje samopouzdanja. Nemoguće je da igrači koji znaju igrati tako mnogo griješe u predaji lopte, u osnovnim elementima igre. Ne znam treba li sada pred njih staviti veći pritisak ili skinuti pritisak, ali očito u tome ne uspijevamo, kazao je trener Zoran Mamić.


I Mamiću mlađem jasno je da ovakav Dinamo nema šanse igrati ozbiljan nogomet, trener Dinama u zadnjem razdoblju stalno šalje poruke koje netko odozgo neće da čuje:

- S ovakom igrom ne možemo očekivati dobar rezultat, ne gajim iluzije sada o prolazu. Treba uvjerljivo svladati Zagreb, skupiti snage i spremiti se za Astru. Ovo nije ritam koji je Dinamo pokazivao do sada, pali smo. Čeka nas puno razgovora i rada. Igrači su različiti karakteri, netko reagira bolje na kritiku, drugi na lijepu riječ, to je kvaliteta trenera da to uspije učiniti. Vidjet ćemo. Sad mogu reći da bih promijenio pet igrača, ali prije utakmice smo imali najbolju ideju i želju. Da sam stavio pet drugih igrača ne znači da bi bilo niti da ne bi bilo bolje. To nećemo nikad saznati. Mislim da je strah najveći problem. Ne bih si dozvolio kazati da igrači ne vrijede ili ne znaju. Bilo bi bolje da imamo nekoga tko zapovijeda i priča, no s tim se rađa. To ne može biti stranac, sigurno nam nedostaje pravi lider u svlačionici i na terenu. Da ne vjerujem da me igrači prate, ne bih više bio trener. Vjerujem da ekipu mogu dovesti na prvi put, ali rezultat je taj koji će pokazati je li tako. Otkaz? To je moguće, to je život nogometnog trenera, realnost od koje ne treba bježati, rekao je Zoran Mamić.

Zdravko Mamić nije se još oglasio. Nakon što je Zoran najavio ostavku nakon blamaže u Opatiji, Zdravko je stao iz brata i izgubio zadnju šansu da nešto napravi u Europi. Samo je šok-terapija mogla potaknuti rastrojenu momčad uoči utakmice protiv Salzburga! Što se tiče Europa lige, sada je svejedno tko će biti trener Dinama! Još je jedna europska sezona otužno završila.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.