Publika im ne treba: Dinamo odigrao utakmicu u skladu s objektivnim mogućnostima

Petak, 25. listopada 2013. 11:11 Napisao/la  SC

Do zime ostajem trener sigurno, a onda dovodimo novog trenera. Ne znam, možda nas trojica ostanemo i dalje, kaže Zoran Mamić

Nogometaši Dinama napokon su odigrali europsku utakmicu u skladu s objektivnim mogućnostima, više od rezultata (0:0) utakmice protiv PSV-a vrijedi spoznaja da ovi igrači Dinama vrijede više nego što su pokazivali zadnjih nekoliko mjeseci.

 

- Zaslužili smo pobjedu. Kontrolirali smo susret, imali smo puno prigoda ali trebalo je više mirnoće u završnici. Puno smo se potrošili u prvom dijelu, ali ostali smo i bez Sammira. Ova momčad s njim i bez njega nije ista. Htio je igrati, uzeo je blokadu, ali nije mogao. Vidjet ćemo, u pitanju je hrbat stopala. PSV je imao neke šanse iz daljine glavom, to je sve što su napravili. Cijela momčad igrala je defenzivu, Fernandes, Soudani i Sammir u prvom dijelu. Konačno smo izgledali kao momčad, veznom redu bilo je puno lakše jer su linije bile bliže, rekao je v.d. trenera Dinama Zoran Mamić

- Do zime ostajem trener sigurno, a onda dovodimo novog trenera. Ne znam, možda nas trojica ostanemo i dalje. Svi znamo da nisam baš sretan s tim, iako sam ponosan što sam trener Dinama. Smatram da puno više mogu dati na drugom mjestu i da sam kao direktor veći dobitak za klub. Stranac je opcija, ali treba bit oprezan. Naše podneblje, okruženje, publika.. Platiš vrhunskog stranca milijun nečega i onda on dođe u turobnu atmosferu. Pitanje je koliko će biti motiviran kada vidi neke svlačionice na gostovanjima i probleme s huliganima. Nije to baš tako jednostavno. Nama treba netko tko je motiviran, a ne netko da nam uzme novce, smatra Mamić, koji je osvrnuo na prazne tribine.

- Nije lijepo igrati pred praznim tribinama, to je jednostavno bedasto. No, možda to večeras nije bilo ni loše, jer smo s klupe našim savjetima jako pomogli igračima i ukazali im na stvari koje moraju ispraviti. Možda je to na kraju ispalo pozitivno, iako je bespredmetno raspravljati o tome. Nema smisla igrati bez gledatelja, kaže Mamić.