PRIJATELJSKA UTAKMICA

Pohang Steelersi pobijedili Dinamo

Četvrtak, 24. siječnja 2013. 17:50 Napisao/la  Z. G.

Pohang Steelers - Dinamo 2:1. Alen Halilović napustio je travnjak s bolnom grimasom

Azijski prvaci iz 2009. godine, nogometaši korejskoga Pohang Steelersa, s dva su pogotka ispohali i spržili Dinamove ambicije. U pripremnoj su utakmici svladali Zagrepčane s 2-1, ali plave je više zabrinula ozljeda Alena Halilovića, koji je travnjak napustio u 78. minuti s bolnom grimasom uhvativši se za preponu. A na teren je ušao tek u poluvremenu.

Kako god, plavima je to drugi poraz u pet nastupa na turskom dijelu priprema. Na startu ih je s 1-0 svladao München, potom su redom pobijedili Dynamo Dresden, Volin i Metalurg Donjeck da bi sad, u zadnjem pripremnom dvoboju, pokleknuli protiv Koreajaca. Pohang Steelers trostruki su azijski prvaci, a zadnji su kontinentalni naslov dohvatili 2009. godine. Trener im je Hwang Sun Hong, koji je u igračkoj karijeri upisao čak četiri nastupa na svjetskim prvenstvima.

Maksimirski trener Krunoslav Jurčić ovaj put, za razliku od prethodnih dvoboja, nije posegnuo za „hokejaškim“ izmjenama. Uglavnom bi kompletnu momčad promijenio u 46. ili 60. minuti, a sad je u cijelom dvoboju promijenio petoricu.

Dinamo je vodio od 16. minuti pogotkom Ivana Krstanovića. Sammir je protutnjio sredinom terena, efektno na desnoj strani proigrao Krstanovića, a ovaj sjajno lobao vratara i pogodio mrežu. U drugom je dijelu bilo vidljivo da su Dinamovi igrači tjelesno posustali, nisu mogli pratiti ritam i Korejci su preokrenuli rezultat. Doduše, njihov je trener Hwang Sun Hong u poluvremenu promijenio svih 11 igrača. Shin Jin Ho je u 54. minuti povukao kontranapad po lijevoj strani i zavrnuo u sredinu gdje je loptu usamljeni Ko Moo Yeol uspio provući pored Kelave. Pobjedu su osigurali 11 minuta kasnije, također iz kontranapada. Strijelac je bio Cho Chan Ho.

Dinamo je zaigrao u sastavu: Kelava (76. Zelenika) – Tomečak, Šimunović, Šimunić, Ibañez – Ademi; Brozović, Sammir (70. Pamić), Kovačić, Čop (46. Halilović; 78. Kolar) – Krstanović (46. Rukavina).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.